După o remiză, acasă, și o victorie, în deplasare, în meciurile amicale din starea de alertă, a urmat și un eșec pentru Petrolul, la Ovidiu, în fața „copiilor” de la Viitorul, proveniți din Academia Gheorghe Hagi!

Dragos Trestioreanu -

După o remiză, acasă, și o victorie, în deplasare, în meciurile amicale din starea de alertă, a urmat și un eșec pentru Petrolul, la Ovidiu, în fața „copiilor” de la Viitorul, proveniți din Academia Gheorghe Hagi!

Înainte de a scrie despre meciul amical susținut astăzi, 24 iunie 2020, de Petrolul, la Ovidiu, în fața unei formule „combinate”, săi zic așa, a Viitorului, al treilea test din starea de alertă și al doilea consecutiv în deplasare, trebuie să repet: nu se pot face aprecieri corecte în privința rezultatului final, 1-3 (0-0), și implicit a „lupilor”, deoarece nu am văzut tot jocul! Pot oferi mai degrabă date statistice ale acestuia, fiindcă din rezumatul văzut pe Youtube, din care a lipsit primul gol al gazdelor, ca și cele câteva ocazii de a marca ale fotbaliștilor lui Costel Enache, numai una fiind reținută pe filmarea localnicilor, nu se poate trage vreo concluzie clară.

Cu o formulă de start ușor schimbată față de disputa amicală de la Hermannstadt și în fața unui prim „11” al Viitorului cu jucători care evoluează, cu o excepție, în Liga 1, Petrolul a menținut, până la pauză, scorul de pe tabelă din momentul primului fluier. Cum de pe www.fcpetrolul.ro am aflat că oportunitățile de a înscrie mai mari și mai multe au fost cele ale oaspeților, duble față de ale băieților lui Gică Hagi, prima repriză poate fi trecută totuși pe plus. În schimb, mitanul secund a fost dezastruos, deși schimbările de la reluare păreau a fi întărit efectivul vizitatorilor! Însă, deși Hagi a trimis pe teren fotbaliști din generațiile 2001, 2002 și 2003, Petrolul a capotat, fiind condusă cu patru minute înainte de final chiar cu un scor de forfait, după reușitele lui Gabriel Dănuleasa (minutul 57), Louis Munteanu (67) și Alexi Pitu (85, din penalti)!!! Acesta din urmă după o gafă impardonabilă a lui Sîrghi, pe care a fost foarte aproape s-o salveze Raul Avram, la șutul de la punctul cu var!!! Abia în prelungiri, Leonel Pierce a punctat, elegant, mult din afara careului, cu o reluare din prima, la o pasă în urmă a lui Pol Roigé Rodríguez, după câteva driblinguri pe stânga.

Mai jos aveți anii de naștere ai învingătorilor din repriza secundă. Astfel, exceptându-i pe Louis Munteanu, Alexi Pitu și Darius Grosu (toți trei născuți în 2002), care au debutat deja pentru FC Viitorul într-un meci oficial de Liga 1, pe teren s-au aflat alți 11 juniori din cadrul Academiei Gheorghe Hagi, născuți în 2001, 2002 sau 2003, adică portarul Ștefan Mușat (2001) și jucătorii de câmp Luca Andronache (2003), Alexandru Georgescu (2001), Daniel Bîrzu (2002), Gabriel Dănuleasa (2003), Gabriel Buta (2002), Nicolas Popescu (2003), fiul lui Gică Popescu, președintele echipei gazdă, Alexandru Crivac (2002), Constantin Grameni (2002), Ștefan Bodișteanu (2003), Robert Mustacă (2002). Buta, Crivac și Mustacă provin, și ei, din familii de foști jucători de prim eșalon din România. Aceste informații mi-au fost furnizate de către Bogdan Dinu, unul dintre pasionații activității creșterii de copii și juniori, fost în cadrul CCJ al defunctei SC FC Petrolul și bun cunoscător al Academiei Gheorghe Hagi.

Viitorul: Căbuz – Dussaut, M. Dulca, P. Iacob, de Nooijer – Casap, Bîrnoi, Edjouma – G. Ganea, A. Chițu, Andronache. După pauză au jucat: Mușat – T. Căpușă, Dănuleasa, Buta, Pitu, Grameni, Grosu, Bodișteanu, L. Munteanu, N. Popescu, Al. Crivac, R. Mustacă și Al. Georgescu.

FC Petrolul: Lungu – Olaru, Răuță, Sîrghi, Manolache – Meza Colli – Bratu, Ekollo, Saim Tudor, Vajushi – Blănaru. La reluare au mai fost folosiți: Avram – Bărboianu, Pierce, Deac, Marinescu, Nițescu, Pol Roigé Rodríguez, Arnăutu și Ad. Nicolae. Au absentat: Hamza (nerefăcut după o problemă musculară), Țicu (menajat tot pentru o problema musculară) și Robert-Dan Enache (susținerea examenului de bacalaureat).

Au arbitrat: Ionel Nae (cavaler al fluierului din lotul Ligii a III-a) – Sebastian Stoianov (asistent din lotul Ligii 1) și Paul Dimancea (fost arbitru, în prezent vicepreședinte al comisiei județene de profil locale), toți din Constanța.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook Viitorul FC