Site icon Gazeta de Prahova

După o tragere la sorți ca… un exercițiu cu o integrală, România ar juca, în grupele EURO 2020, cu Ucraina, Olanda și Austria. Dacă nu se califică, Islanda, Bulgaria sau Ungaria ar pica într-o serie de foc!

Sâmbătă seară, îm sala Pavilionului ROMEXPO gătită de gală, s-a adunat mai toată spuma fotbalului de pe Bătrânul Continent și a asistat la tragerea la sorți pentru grupele turneului final EURO 2020, cel care – în premieră absolută – va fi găzduit de nu mai puțin de 12 metropole, din tot atâtea țări europene. Tot pentru prima oară, la o tragere la sorți de acest gen nu au fost cunoscute toate echipele naționale participante, deoarece ultimele patru locuri urmează a fi completate după semifinalele și finalele barajelor din primăvara anului viitor.

La barajul denumit generic „A” va participa și reprezentativa României, condusă de noul selecționer Mirel Rădoi, instalat după demisia fostului antrenor al echipei naționale, Cosmin Contra, ex-tehnician, printre altele, și al defunctei SC FC Petrolul Ploiești, în Liga 1, ambii fiind prezenți la operațiunea tragerii la sorți de la ROMEXPO. Dacă vor trece de Islanda, în deplasare, iar apoi, tot pe teren străin, de învingătoarea semifinalei dintre Bulgaria și Ungaria, Ciprian Tătărușanu și coechipierii lui vor face parte din Grupa C, alături de Ucraina și Austria, pe care le-ar întâlni la București, pe „Arena Națională”, și de Olanda, ce le-ar fi gazdă pe „Amsterdam Arena”.

De subliniat că la tragerea la sorți efectuată de către foste glorii din fotbalul european a fost co-prezentatoare Corina Caragea, bine cunoscută de la Știrile Pro TV, partea de sport, și iubită a vicepreședintelui LPF, Robert Pongracz. În primul rând, la ROMEXPO, slovenul Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-au încadrat pe mai noul premier al României, Ludovic Orban. După ce-a aflat că, dacă se califică, România nu va pica în grupa de foc cu Germania, Franța și Portugalia, Burleanu a răsuflat ușurat, dialogând „peste” Orban, cu zâmbetul pe buze, cu șeful său de la Nyon. Dar, să ajungem la turneul final și apoi o să vedem ce și cum. Meciuri cu Ucraina și Austria ar părea abordabile la prima vedere, dar așa a fost și cu… Norvegia și Suedia, acasă, dar am luat numai un singur punct! Componența tuturor celor șase grupe și orașele în care se va juca în fiecare le aveți în ilustrațiile acestui text. De notat că, după partidele din grupe, se vor califica mai departe primele două clasate din cele șase serii, plus patru cele mai bine clasate locuri 3. Bucureștiul va găzdui trei meciuri din grupe și o „optime”.

Foto: www.gsp.ro

Publicitate
Exit mobile version