Județul Prahova are, de-acum, trei echipe de fotbal în Liga a III-a! CS Păulești, cu „veteranul” Cristian Vasile ca MVP, a promovat pe arena Astrei Giurgiu! A răzbunat astfel eșecul de acasă, din turul barajului, cu ACS Victoria Adunații Copăceni!

Dragos Trestioreanu -

Județul Prahova are, de-acum, trei echipe de fotbal în Liga a III-a! CS Păulești, cu „veteranul” Cristian Vasile ca MVP, a promovat pe arena Astrei Giurgiu! A răzbunat astfel eșecul de acasă, din turul barajului, cu ACS Victoria Adunații Copăceni!

Dacă, în ultimii ani, AJF Prahova nu mai raporta vreo campioană județeană promovată, în urma barajului, în Liga a III-a, astăzi o poate face, în sfârșit! CS Păulești a reușit să depășească tristețea eșecului din tur, scor: 0-1, în fața campioanei Giurgiului, ACS Victoria Adunații Copăceni. Astfel, pe arena de-acum divizionarei tot C, dacă s-o mai și înscrie în competiție, Astra Giurgiu, denumită Marin Anastasovici, deci în deplasare, „veteranul” Cristian Vasile (foto mijloc) și coechipierii acestuia, pregătiți de antrenorul-jucător Florin Pripu, au reușit o frumoasă și meritată victorie. Rezultatul final de 3-1 (2-0) le-a permis să revină în Liga a III-a!

Al treilea este un eșalon în care oaspeții de azi ai Giurgiului au mai combătut și, nota bene, au mai și promovat încă o dată! Dar, atunci, din lipsa fondurilor alocate de către Primăria Păulești, au trebuit să stea tot în întrecerile locale! În prezent, poate că nu s-o mai întâmpla chiar așa, iar satisfacția că Prahova are trei echipe în al treilea nivel competițional național să rămână valabilă. Așa, pe măsura imensei bucurii de la finele partidei retur! Ca și, de altfel, de după marcarea golului promovării din minutul 90, de către activul longilin Cătălin Comnoiu (foto jos). Primele două reușite ale partidei au fost cele ale lui Cristian Vasile, din cea dintâi repriză, cu șuturi expediate cu stângul, din lateral. La unul, mingea a trecut pe sub portar și, apoi, puțin dincolo de linia porții, dar cu toată circumferința. La al doilea, balonul s-a dus sus, în plasă. Goluri frumoase, cu precădere al doilea!

După ce giurgiuvenii au redus din handicap, în urma unei faze de manual, cu driblinguri de nota 10 și un șut la vinclul colțului scurt, cel drept, trimis din careul mare, a venit și ultimul minut de joc regulamentar. Atunci, balonul a circulat cu precizie, Comnoiu finalizând „jokerul jos” al lui Ionuț Buză, zis Dorinel Munteanu, pentru un 3-1 de promovare! Remarcată fiind toată echipă, merită totuși un bonus fiecare dintre autorii golurilor victoriei și, practic, ai accederii în Liga 3. De subliniat că, în urma promovării, Cristian Vasile, zis Keke, Cătălin Ruptureanu, Valentin Ursu Budacă, Gabriel Năstase, alias Belo, Alexandru Ștefan, Adrian Petre banu, zis Pedro, și ceva mai proaspătul ginere Ionuț Enciu, acum cumnatul lui Cosmin Lambru, vor fi adversarii, în L3, ai fostei lor echipe, CS Blejoi! Felicitări efectivului promovatei: Narcis Nedelcu, Robert Mălescu (ambii, portari), Marian Țugui, Alexandru Ștefan, Gabriel Nastase, Alexandru Căpraru, Ciprian Neacșu, Laurențiu Dumitru, Ionuț Enciu, Cătălin Ruptureanu, Valentin Ursu Budacă, Cătălin Comnoiu, Cristian Vasile, Alexandru Leca, Ovidiu Saulea, Florin Pripu, Mihai Ionuț Buză, Denis Mihai, Ionuț Răduță, Narcis Ghiță, Adrian Petre Banu (jucători de câmp)!

Foto:  Facebook AJF Prahova, www.ajf-frf-ro și www.prahovabusiness.ro