După revenirea, în amicale, la adversare de același eșalon, FC Petrolul a redescoperit victoria

Dragos Trestioreanu -

După revenirea, în amicale, la adversare de același eșalon, FC Petrolul a redescoperit victoria

Cât a întâlnit echipe din eșaloanele al patrulea și al treilea, liderul turului campionatului Seriei a III-a din Liga a III-a, FC Petrolul Ploiești, nu a avut probleme în a se impune. La Cheile Grădiștei, pe iarbă sintetică, au plecat steagul atât Olimpic Cetate Râșnov (L3), cât și serios întărita AS SR Brașov (campioană de toamnă în L4). Tot pe gazon artificial, dar la șes de data aceasta, la Centrul Național de Fotbal Buftea, „lupii” au câștigat amicalul cu Unirea Slobozia (L3), în debutul celui de-al doilea cantonament, și cu 4-1 (2-0) pe cel cu CSU 2 Craiova (L3), astăzi, 17 februarie 2018, ultimul din stagiul ilfovean. Numai în duelurile, tot amicale, cu echipe de eșalon imediat superior, la Pitești, cu FC Argeș (locul 7), și la Buftea, cu Chindia Târgoviște (poziția a III-a), nu au cunoscut găzarii gustul succesului, ei remizând în Trivale, scor: 0-0, și pierzând la limită, 1-2, la Buftea, cu trupa din Dâmbovița, după ce au condus-o preț de un sfert de oră.

Dacă în următoarele două meciuri amicale, care vor fi tot cu divizionare C, miercuri, 21 februarie, cu Progresul Spartac București, tot o campioană de toamnă, dar din Seria a II-a, și cu FC Aninoasa (colegă de serie și adversar deja tradițional), sâmbătă, 24 februarie, devine clar că, la nivelul eșalonului al treilea, „lupii” fac legea și nu vor avea probleme în a accede, la vară, în al doilea! Mai rămâne, deci, de rezolvat, tot atunci, problema alcătuirii unui efectiv capabil nu doar să se bată, acolo sus, pentru încă o promovare, ci și să reușească readucerea unei echipe cu numele de Petrolul în Liga 1.

Până atunci, petroliștii și-au bucurat numeroșii suporteri cu un alt joc bun, impunându-se din nou, după numai trei luni, în dauna „satelitului” echipei aflate pe podiumul primului eșalon, cu șanse mari de a se implica în lupta pentru titlul național, CSU Craiova. Antrenorul principal Corneliu Papură și secundul său, Mugur Gușatu, au adus la Buftea tot un lot de tineri jucători, de data aceasta cunoscut fiind doar unul, Jovan Markovic, la Ploiești, în noiembrie 2017, venind alți doi, portarul Laurențiu Popescu și mijlocașul Robert Petre, toți trei fiind foști debutanți în Liga 1. Primul „11” a rezistat aproape o jumătate de oră fără gol primit, după ce apărătorul buturilor cu nume… bine cunoscut, Dică, a avut și noroc, a mai și apărat bine, la execuțiile lui Georgian Păun. Nu a mai avut ce face însă în minutul 26, atunci când, la pasa juniorului Saim Tudor, golgheterul din tur, Sergiu Arnăutu, a driblat perfect și apoi a îndeplinit formalitatea trimiterii balonului în poarta goală. Nu avea să fie scorul primei reprize, deoarece Cristian Andor (35) a înscris primul său gol în echipamentul Petrolului, tranformând fabulos, în vinclul din stânga, o lovitură liberă expediată peste zid, de la 22 de metri, ușor lateral dreapta. Andor a răzbunat astfel ocaziile de mai înainte (minutele 26 și 28) ale lui Alexandru Ciocâlteu. Cu 2-0 s-a mers la vestiare, după un joc bun, desfășurat pe un teren sintetic la fel și pe o vreme propice fotbalului.

La reluare, principalul ploieștenilor, Romulus Ciobanu, a mers, cu o singură excepție, pe același „11” din primul mitan, mai operând înlocuiri de jucători în minutele 52, 68, 71, 75, 77, 82 și 85. După cum se va observa mai jos, practic a mai băgat pe teren alți… 11 fotbaliști, mulți înainte cu doar două săptămâni de startul returului. O fi vreun semn că încă mai este în căutări sau pur și simplu a dorit să le ofere șansa să evolueze, la plecarea din cantonament, și celor care au bifat mai puține minute decât alți coechipieri. De subliniat că, acum, a evoluat un sfert de oră, ultimul al meciului amical, și primul căpitan, Claudiu Tudor, revenit pe teren după foarte multă vreme, echipa ducându-i dorul „regizorului” său. În actual doilea, Păun, care dovedește deja o formă excelentă, dublată de o… foame mare de fotbal, după absențele din tur, a scos un penalti, pe care tot el l-a transformat în minutul 65, după ce fusese faaultat în careul mare de goal-keepere-ul advers, bărbo0sul continuând astfel evoluțai bună din prima jumătate a jocului. După 360 de secunde, Angel Ciutică l-a „bătut” pe Raul Botezan, ghinionistul care a primit gol cam în toare amicalurile în care a fost folosit, iar cu nouă minute înainte de ultimul fluier al ploieșteanului Andrei Moroiță, al doilea… fost căpitan, care pare a fi devenit acum al… patrulea, Jean Prunescu, și-a pus în valoare „specialitatea casei”, lovitura de cap de la fazele fixe, marcând la un assist al lui Claudiu Tudor, dintr-o lovitură liberă. Dacă în noiembrie, pe „Ilie Oană”, a fost 2-0, ulterior reușitelor lui Mihai Velisar, în repriza I, și Roland Stănescu (repriza a II-a), cel din urmă fiind detașat la Unirea Slobozia, acum, în februarie, la Buftea, a fost un ecart mai mare pentru „lupi”: 4-1!

Acest ultim amical a cunoscut o dublă eliminare (cu drept de înlocuire), ploieșteanul Arnăutu și craioveanul Trocan având ceva mai dur de împărțit și au fost invitați mai devreme la vestiare. Deh, nervii care pentru Sergiu au „dat în clocot” chiar și cu puțin timp înainte de întoarcerea acasă! Altfel, devine tot mai clar că Romică Ciobanu și-a cam făcut idee care îi vor fi titularii și care rezervele. Rămâne de văzut cum va rezolva și fireștile nemulțumiri din vestiar, fiind foarte greu cu… matermatica formării „18”-lui ce va fi înscris în raportul jocurilor oficiale. Altfel, de consemnat că oltenii au avut în efectiv câțiva dintre campionii naționali din vară ai Ligii Elitelor „U 17”, după un 3-2 cu Dinamo, la București, un gol fiind  bifat atunci tocmai de cel care a punctat și la Buftea pentru CSU 2 Craiova.

FC PETROLUL: Bolboaşă (71 – Botezan) – Antoche (68 – Prunescu), Ichim (68 – Frîncu), Olaru (85 – Bratu) – Saim Tudor (77 – R. Catană), Andor (75 – Claudiu Tudor), Chindriș (82 – T. Nițescu), Velisar (52 – Ţicu) – Ciocâlteu (46 – N. Popescu), S. Arnăutu (75 – D. Cîrjan), G. Păun (75 – Lambru). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor priuncipal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

CSU 2 CRAIOVA: Dică – Ion, Enache, Puţaru – Borta, Şerban, Buzan, Juncu – Constantin, Baicu, Mihăilă. Au mai jucat: Manea, Vlădulescu, Ciutică, Trocan, Dinu, Vadasis, Trancă, Markovic, Frăsineanu. Colectiv tehnic: Corneliu Papură (antrenor principal), Mugur Gușatu (antrenor secund).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.republikanews.ro