După un an și jumătate de Leo Grozavu, Octavian Grigore, Mugurel Cornățeanu și Gheorghe Mulțescu, gata și cu Flavius Stoican pe banca „lupilor” în L2! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 44)

Dragos Trestioreanu -

După un an și jumătate de Leo Grozavu, Octavian Grigore, Mugurel Cornățeanu și Gheorghe Mulțescu, gata și cu Flavius Stoican pe banca „lupilor” în L2! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 44)

După nereușite la nivelul performanțelor, vreme de un an și jumătate, îți poți pune întrebarea, în ziua în care s-a terminat și mandatul lui Flavius Stoican pe banca „lupilor”, cel mai lung din această perioadă de timp, dacă s-o fi născut, oare, antrenorul care s-o ducă pe FC Petrolul Ploiești în Liga 1. Un răspuns mai la îndemână ar fi fost, după cum a arătat clasamentul la finele lui 2018 și cum arată și acum, aproape de încheierea lui 2019, că ar fi vorba despre Balint Laszlo. Dar, e drept, ar fi mai bine să așteptăm și finalul de campionat, pentru a vedea dacă își va trece în CV și o meritorie accedere pe prima scenă a soccer-ului autohton, sezonul precedent schimbând taberele în iarnă, lăsând – pentru motivele bine cunoscute – liderul L2, Sportul Snagov, pentru ca și retrogradata Metaloglobus București, pe care a salvat-o însă în vara acestui an. Cum Balint stă bine-mersi la UTA Arad, actualul lider, având rezultate apreciate și apreciabile, întrebarea de mai sus persistă. Iar asta mai ales după ce, astăzi, la sediul din București al Veolia România, partenerul finanțator al clubului găzarilor, în prezența reprezentanților acestuia și a președintelui executiv al „lupilor”, Marius Stan, antrenorul principal al Petrolului, Flavius Stoican, și-a depus un mandat început după momente de incertitudine. Mai precis, ulterior ratării instalării lui Stan, ca urmare a părăsirii sălii de conferințe de presă de către CEO Mădălin-Jorj Mihailovici, jignit atunci de către unii dintre suporterii prezenți. Astfel încât, după o perioadă de „a fi sau a nu fi” tehnician al echipei „galben-albaștrilor”, cum timpul începuse să cam intre în sac, Stoican a fost anunțat a fi alesul care să-l înlocuiască pe Gigi Mulțescu, cel care nu putuse să repare în totalitate ceea ce stricaseră predecesorii săi.

Pesemne că, nemairezistând presiunii fanilor, care i-au tot cerut demisia la ultimele meciuri, și având deja, posibil, credința că exista riscul de a se rata, din nou, promovarea, deși – practic – ar mai fi speranțe, dar nu în forma de până acum, Flavius a spus pas, azi dimineață, și urmează a fi înlocuit de o alegere a finanțatorului partener dintr-o listă care urmează a fi înaintată de Marius Stan la ședința AGA de sâmbătă, 14 decembrie 2019. Până atunci, cum se obișnuiește, se dă frâu liber speculațiilor, vorbindu-se de Costel Enache, liber de contract acum, de Ion Marin, și domnia sa dispus să revină în campionatele autohtone după periplurile prin Asia, ba chiar și de revenirea lui Mulțescu senior. Cine e pe lista știe sigur, evident, numai președintele Stan, rămânând de văzut dacă publicității va fi dat numai numele celui asupra căruia se va opta în prima zi a week-end-ului sau le vom afla și pe cele ale altor variante înaintate. Cert este că și viitorului instalat îi va fi foarte greu să împace „taberele” existente, chiar dacă nu și recunoscute, să îi facă pe băieții aduși de Stoican, cei care nu vor pleca acum de aici, desigur, să joace mai bine ca pe vremea celui care i-a transferat la FC Petrolul, să îl determine, prin rezultate, pe șeful Executivului să renunțe la demisia deja-anunțată de la vară și, nu în ultimul rând, trecând de la general la particular, să îl facă să înțeleagă pe Sergiu Arnăutu că, în oricare campionat serios din lume, gestul pe care l-a făcut în minutul 45 al derbiului de la Arad, cu UTA, conducând atunci la eșecul cu un scor de forfait, se pedepsește drastic, fără niciun fel de milă! Se subînțelege cum. Deci, indiferent de câte goluri ar fi marcat până acum”protagonistul”! Mai așteptăm trei zile să vedem ce… șanse vor mai avea de promovare petroliștii anul viitor, încercând să le anticipăm cumva! Revenind la demisionar, i-aș reproșa exclusiv că… nu a știut în ce se bagă la Ploiești!

Foto: www.fcpetrolul.ro