După un an și jumătate, „noul Petrolul” pierde al doilea amical. În oficiale – învins doar la lovituri de departajare

Dragos Trestioreanu -

După un an și jumătate, „noul Petrolul” pierde al doilea amical. În oficiale – învins doar la lovituri de departajare

Alcătuit pe „mare fugă”, spre mijlocul ultimei luni a verii anului 2016, fiindcă se apropia startul campionatului Ligii A Prahova, lotul oarecum eterogen al „noului Petrolul”, format după falimentul SC FC Petrolul, a fost trimis pe… 13 august, la Blejoi, pentru primul – și ultimul – meci amical de dinaintea sezonului oficial! Cel cu CS din localitate, o grupare tot din eșalonul al patrulea local. Fără omogenizare, după doar câteva antrenamente nici neavând cum să fie, s-a pierdut acolo cu 4-3, în următoarea formulă: Marinică – R. Catană, Al. Crăciun, Cernat, Velisar – Cl. Tudor, Niţescu – I. Dumitrescu, D. Nae, Ad. Vintilă – Dr. Gheorghe, cu Octavian Grigore antrenor principal, cel care i-a mai folosit atunci și pe Țicu, R. Constantinescu, I. Pîrvu, V. Ursu, Lambru, M. Jipa şi D. Iancu. Ei bine, au mai trecut un an și șase luni până ce FC Petrolul, de data aceasta sub bagheta lui Romulus Ciobanu, a mai pierdut un meci amical: astăzi, 14 februarie 2018, la Buftea, pe sinteticul de la CNF al FRF, în fața echipei de pe locul al treilea al ierarhiei Ligii a II-a, Chindia Târgoviște! Din fericire, în 90 de minute, ba chiar și în 120 de minute dintr-un meci oficial, Petrolul nu a putut fi învinsă nici măcar de către o altă divizionară secundă, CS Mioveni, argeșenii având nevoie, toamna trecută, de lovituri departajare pentru a se impune, oricum, la limită și a se califica mai departe în Cupa României! În alte partide oficiale, din L4 și L3 (Seria 3), „lupii” au câștigat, de cele mai multe ori, sau au remizat. Ceea ce este important, într-un interval de 18 luni!

La Buftea, pe o vreme infernală, cu ploaie, vânt și frig, petroliștii au pornit „pe pistol”, a se citi imediat după primul fluier al bucureșteanului Radu Petrescu, iar – din centrarea de pe stânga a lui Mihai Velisar – Nini Popescu (minutul 1) a trimis mingea în plasa porții fostului „lup” Iustin Popescu, însă de la margine, asistentul de pe acea parte a ridicat fanionul și Petrescu a fluierat ofsaidul! Dar, după 120 de secunde, o combinație între doi dintre cei trei apărători ai Petrolului, Alexandru Ichim și Paul Antoche, după executarea în careul mare a unei lovituri libere, de pe dreapta, a lui Cristian Andor, i-a permis celui din urmă să mai bifeze o reușită în galben și albastru, ulterior unei reluări din cădere, din careul mic, bară-gol! De data aceasta în poarta unei foste adversare din L2, de pe vremea când evolua la CS Balotești. Conduși cu 1-0, băieții lui Nicu Croitoru și Sică Bârdeș și-au revenit încet-încet, au început să pună presiune, situație în care, o recentă achiziție, sătmăreanul Sergiu Jurj, a restabilit egalitatea, în minutul 18, ulterior unui șut de la marginea interioară a suprefreței de pedeapsă, la care Raul Avram nu a avut replică. La pauza s-a mers la vestiare cu scorul de 1-1, și din cauză că același Jurj a irosit o ocazie imensă, pe finalul primului mitan necadrând, din careul mic, un șut din fața porții goale!

În repriza secundă, tot Chindia a început mai decis, astfel încât Cristian Cherchez, un atacant de 27 de ani cu un mare simț al porții, cel care joacă la Târgoviște de la bun început, a răsturnat rezultatul, punctând la colțul lung, de pe dreapta, și stabilind scorul final: 2-1! Astfel, „triunghiularul amical” Chindia-FC Argeș-Petrolul a fost câștigat de argeșeni, care i-au învins pe dâmbovițeni și au remizat cu prahovenii, cei din urmă fiind ultimii clasați, după eșecul de azi cu  trupa lui Croitoru.

În pofida înfrângerii, totuși s-au văzut și semne bune în tabăra învinșilor: debut bun de joc, cu gol, plus posibilitatea, în minutul 43, a revenirii la conducere, Nini Popescu șutând în plasa laterală exterioară, de la 12 metri, o repriză, a doua, dominată teritorial, prin posesie și ritm bun, după ce Cherchez a întors scorul, dar nu și fructificată cu gol/goluri. Ca și la jocul de la Pitești, 0-0 cu FC Argeș, Romică Ciobanu a mers pe un prim „11” ținut pe teren mai bine de o repriză, primele schimbări fiind bifate abia după scurgerea a mai bine de-un ceas de la primul fluier, atunci când, cu 1-2 pe tabelă, tehnicianul a băgat doi atacanți, pentru a forța egalarea, cel puțin, celelalte șase înlocuiri de jucători făcându-sae în intervalul minutelor 70-85.

De data aceasta, nu s-a mai început cu Sergiu Arnăutu ca vârf împins, ci – în centrul trioului ofensiv – a fost așezat Alexandru Ciocâlteu, între mai mult ca sigur viitorii titulari Nini Popescu și Georgian Păun. În rest, lui Avram i s-a oferit un meci întreg, ca și lui Bolboașă pe terenul 3 din Complexul sportiv Nicolae Dobrin, apărarea a fost identică precedentului amical, iar cvartetul de mijlocași – la fel, interesant fiind că, incert înainte de acest test, Mihai Velisar nu numai că a fost folosit, după o accidentare la gambă, suferită la Pitești, ci a fost chiar integralist, pe o vreme câinoasă. Semn că s-a recuperat total și este și un tip puternic! Toate schimbările au fost post pe post, poate cu excepția celei a lui Nini Popescu cu Cosmin Lambru, cacesta din urmă părând a se simți mai în lagul lui în centrul atactului, decât în banda dreaptă. Însă, repet, mai e timp de reglaje, nefiind nicio tragedie că, într-un meci amical, echipa de pe locul 1 din Liga a III-a, Seria a III-a, a pierdut la limită în fața locului al treilea din clasamentul turului eșalonului secund național.

FC PETROLUL: R. Avram – Antoche (76 – Prunescu), Ichim (85 – Frîncu), A. Olaru (85 – Țicu) – Saim Tudor (76 – R. Catană), Chindriș (cpt), Andor (70 – M. Ene), Velisar – N. Popescu (62 – Lambru), Ciocalteu (72 – D. Cîrjan), G. Păun (62 – S. Arnăutu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

CHINDIA: I. Popescu – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei – D. Florea, Jurj, L. Mihai, Pencea – Cherchez (cpt), C. Stoica. Au mai jucat: Mirică – Dumitraşcu, Licu, Rogoveanu, Neguţ, C. Dinu, Nisipeanu. Colectiv tehnic: Nicu Croitoru (antrenor principal), Sică Bârdeș (antrenor secund).

Umrătorul joc al găzarilor, din ultima zi a celui de-al doilea cantonament, se va disputa sâmbătă, 17 februarie, cu CSU 2 Craiova, dacă vremea o va permite, la Strejnic, pe fostul „Conpet”, iar dacă nu – tot la Buftea. Până va începe campionatul, se speră să se bifeze pe iarbă naturală testele cu Progresul Spartac București și FC Aninoasa, trupe din acealși eșalon, cea dâmbovițeană, din aceeași serie cu găzarii, devenind deja o gazdă tradțională prahovenelor: 2-2 cu Petrolul, în vara trecută, și 3-3 cu CS Blejoi, iarna aceasta!

Foto: www.sportpictures.eu