Un fotbalist al Petrolului este mai… bogat decât clubul găzarilor! Budescu a câștigat procesul cu o echipă din Arabia Saudită și va fi milionar!

Dragos Trestioreanu -

Un fotbalist al Petrolului este mai… bogat decât clubul găzarilor! Budescu a câștigat procesul cu o echipă din Arabia Saudită și va fi milionar!

Constantin Budescu (foto sus), mijlocașul de creație al FC Petrolul Ploiești (locul 7 în Superligă, înaintea ultimelor trei meciuri din 2022), a fost dat în judecată de către ultimul său club din Arabia Saudită, Al Shabab, pentru că părăsise țara, fără acordul acestuia. Însă, Budescu a explicat că a făcut-o deoarece, împotriva clauzelor din contractul său, abia instalatul antrenor  de-atunci, care venise cu o nouă conducere și un alt număr 10 – anunță Antena 1, la știrile de sport -, îl trimisese la echipa a doua.

În urma plecării fotbalistului, Al Shabab i-a cerut compensații în valoare de 725.000 de dolari. Pentru că s-a considerat nedreptățit, jucătorul Petrolului a introdus acțiune la Curtea de Arbitraj Sportiv, numită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv (foto jos), de la Lausanne (Elveția). Asta după ce și FIFA îl obligase să le plătească arabilor suma solicitată și precvizată mai sus. Însă, TAS i-a dat dreptate ploieșteanului și a obligat clubul saudit să îi achite 2 milioane de dolari, pe care îi mai avea de luat din contract. Drept urmare, după ce va încasa banii, Constantin Budescu va deveni… mai bogat decât clubul găzarilor!

Foto: www.fcpetrolul.ro