După dușul cald cu Igokea și cel scoțian de la Sibiu, CSU Asesoft își joacă șansa în meciul cu Hapoel, din EuroCup

Redactia -

După dușul cald cu Igokea și  cel scoțian de la Sibiu, CSU Asesoft își joacă șansa în meciul cu Hapoel, din EuroCup

Săptămâna trecută i-a dus pe campionii baschetului autohton de la CSU Asesoft Ploiești din paradisul cu Igokea Aleksandrovac în infernul de la Sibiu. Dacă, în sala Olimpia au învins pentru prima oară în grupe E din EuroCup, scoțând-o definitiv din calculele calificării în Top 32 pe echipa bosniacă, în schimb, la numai trei zile distanță, în Palatul Transilvania, Cătălin Burlacu și celelalte vedete de la Asesoft au suferit un șoc cumplit, pierzând la peste 20 de puncte meciul contra revelației acestui sezon, CSU Atlassib (foto jos, Matija Ceskovic devansându-l pe Dragan Zekovic; www.telegrama.ro). A fost al doilea insucces din sezonul regulat al „alb-albaștrilor” în Liga Națională de Baschet Masculin, probabil aflați mai mult cu gândul la confruntarea foarte importantă cu Hapoel Migdal Ierusalim, de miercuri, 11 decembrie 2013, ultima de pe teren propriu din grupă. De rezultatul final al acesteia depinde dacă vor mai exista sau nu speranțe de a se accede în faza următoare a EuroCup. Ploieștenii au nevoie de un succes la minimum trei puncte diferență, ei pierzând la două, în Israel. Oaspeții „Olimpiei” s-au întărit cu un baschetbalist de la Maccabi Electra Tel Aviv, internațional israelian, Lyor Eliahu, și speră să facă astfel față cu brio Asesoftului, la Ploiești. În schimb, Vladimir Arnautovic vrea să câștige la scorul potrivit duelul cu tehnicianul american Brad Greenberg, pentru a tranșa, apoi, calificarea la Sofia, peste o săptămână, în dauna trupei lui LukOil Akademik, obținându-se astfel o revanșă după eșecul mai puțin scontat din meciul tur. Dacă Pinar Karșiyaka Izmir se va impune, acasă, în fața lui Khimki Moscow Region, ambele fiind deja în Top 32, sau la Ierusalim, în dauna lui Hapoel, „alb-albaștrilor” le va fi suficientă o victorie și la un punct, în capitala Bulgariei, și îi vor însoți pe ruși și pe turci în faza următoare.

Csu_Atlassib_Sibiu_-_CSU_Asesoft_telegrama.roÎnainte de partida de miercuri, dintre CSU Asesoft Ploiești și Hapoel Migdal Ierusalim, care va debuta la ora 19.30, în transmisia live a celui de-al doilea canal al postului de televiziune DigiSport, antrenorul gazdelor, Dado Arnautovic, a spus, pentru siteul clubului, că „va fi un meci decisiv pentru echipa noastră. Avem nevoie de o victorie la cel puțin trei puncte diferență, pentru a beneficia de o poziție avantajoasă înaintea ultimei etape. Toate celelalte partide sunt de asemenea foarte importante, dar – în primul rând – noi trebuie să învingem pe Hapoel. Va fi, probabil, un joc strâns, însă evoluăm în fața publicului ploieștean, iar israelienii vor fi puși astfel sub presiune”. Fundașul american Christopher Lee Dunn (foto sus, la minge, în meciul cu Igokea Aleksandrovac; Mirela OPREA) și-a completat tehnicianul principal prin următoarea declarație acordată aceluiași www.csuasesoft.ro: „Vom face tot posibilul să câștigăm acest meci și să avem un moral ridicat înaintea confruntării de la Sofia. Hapoel este o echipă experimentată, care a lăsat o bună impresie până în acest moment, dar noi vom fi gazde și vom lupta pentru un succes„.

Organizatorii așteaptă ca suporterii lui Burlacu și compania să ia cu asalt sala Olimpia și să-și susțină favoriții, așa cum o știu foarte bine, în vederea obținerii unei noi victorii la „Olimpia”, după ce s-a „spart gheața” în jocul cu Igokea. Tot în etapa a IX-a, penultima a grupei E, se vor mai desfășura meciurile dintre Pinar Karșiyaka și Khimki, respectiv Igokea și LukOil Akademik. Pe primul loc al ierahiei la zi se află rușii, cu 15 puncte, urmați de turci (13), pe a treia poziție se află Hapoel Migdal, cu 12, Asesoft e pe patru (11), același număr de puncte având LukOil Akademik, pe lcoul 5, iar Igokea e „lanternă roșie” (10).