E gata: „misterul” se va desluși, în sfârșit! Federația Română de Fotbal a anunțat ziua tragerii la sorți a play-off-ului eșalonului secund și se va afla astfel programul Petrolului

Dragos Trestioreanu -

E gata: „misterul” se va desluși, în sfârșit! Federația Română de Fotbal a anunțat ziua tragerii la sorți a play-off-ului eșalonului secund și se va afla astfel programul Petrolului

Deși alegerea soluției continuării competiției în partea superioară a clasamentului ediției 2019-2020 a ligii secunde de fotbal, ca și și programul pe zile al meciurilor, datează de ceva vreme (Decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020), operațiunea tragerii la sorții a țintarului duelurilor primelor șase clasate înaintea suspendării întrecerilor, în prima decadă a lunii martie, a trenat foarte mult. O justificare, am mai scris, ar fi putut să fie nesiguranța anticipării numărului cazurilor infectărilor cu virusul Covid-19, care a condus la imposibilitatea unor decizii ferme, la nivel de FRF, organizatorul campionatului Ligii a II-a. Dar așteptarea va lua sfârșit miercuri, 17 iunie, deoarece s-a anunțat, pe www.frf.ro, că tragerea la sorți se va efectua la ora 12.00, la Casa Fotbalului, urmând a fi transmisă live pe adresa de Facebook a federației și pe canalul Youtube FRF TV: https://www.facebook.com/FederatiaRomanaFotbal/ și https://www.youtube.com/frftvofficial.

Cu același prilej, siteul oficial al FRF a postat un text în care aduce precizări cu privire la modul în care se va face tragerea la sorți de miercuri, 17 iunie, ora 12.00. Astfel, la început, primele trei clasate, AFC UTA Arad, CS Mioveni și Turris-Oltul Turnu Măgurele, vor primi numere, potrivit tabelei Berger, de la 1 la 3, dar nu în ordinea din ierarhie, ci prin tragere la sorți. Celelalte trei, Campionii FC Argeș Pitești, FC Petrolul Ploiești și Fotbal Club Rapid București, ale căror numere vor fi de la 4 la 6, vor fi stabilite tot prin tragere la sorți. Practic, programul este deja stabilit: etapa I, 4 iulie, cu partidele 1-6, 2-5 și 3-4; etapa a II-a, 11 iulie, 6-4, 5-3 și 1-2; etapa a III-a, 18 iulie, 2-6, 3-1 și 4-5; etapa a IV-a, 25 iulie, 6-5, 1-4 și 2-3; etapa a V-a, 1 august, 3-6, 4-2 și 5-1. Primele două clasate la final de play-off vor promova direct în Liga 1, iar a treia va da baraj, pe 5 și 9 august, cu antepenultima din ierarhia finală a play-out-ului din cel dintâi eșalon. Deci, una dintre formațiile combatante în acest play-off al L2 va disputa șapte meciuri până la finalul de sezon, iar restul, cinci. Reamintesc că UTA, CS Mioveni și Turris vor juca de trei ori pe teren propriu și de două ori în deplasare, iar Argeșul, Petrolul și Rapid, de două ori acasă și de trei ori în deplasare, situație de care se va ține cont, de altfel, miercuri, la tragerea la sorți. Potrivit precizării FRF: „ca măsură de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-2, la tragerea la sorți nu va fi permis accesul reprezentanților presei”.

În urma înjumătățirii punctelor, motiv pentru care liderul detașat din momentul suspendării întrecerilor, UTA, a amenințat cu deschiderea unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, clasamentul de dinaintea debutului play-off-ului L2 va arăta astfel: 1. AFC UTA Arad – 25 de puncte; 2. CS Mioveni – 20 de puncte*; 3. AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele – 20 de puncte*; 4. Campionii FC Argeş Pitești – 19 puncte; 5. FC Petrolul Ploiești – 19 puncte; 6. Fotbal Club Rapid București – 19 puncte*. Echipele cu * au beneficiat de rotunjire după înjumătățirea punctelor, iar în caz că, la final de play-off, vor avea punctaj egal cu echipe fără *, atunci vor fi dezavantajate față de acestea din urmă. Deci, la o lună și trei zile de la aprobarea play-off-ului din liga secundă de fotbal și cu 17 zile înaintea startului acestuia va veni și informația mult așteptată de către echipe și de suporterii lor. De mâine, conducătorii cluburilor combatante se pot ocupa de rezervarea hotelurilor, unii pentru trei deplasări, FC Argeș, FC Petrolul și Rapid, iar alții – UTA, CS Mioveni și Turris-Oltul -, pentru două. Mult a fost, parcă puțin a mai rămas până la debut! Până ce formația care va primi trofeul campioanei ediției în curs a Ligii a II-a (foto, sus), mai este însă destul, o lună și jumătate sau, mai precis, 45 de zile! Bizar, de exemplu, Petrolul va disputa, în această ediție, trei meciuri cu UTA, iar cu alte grupări din Liga a II-a va rămâne numai cu unul! 

Foto: www.frf.ro, www.fcpetrolul.ro și www.romanialibera.ro