E groasă rău de tot pentru Petrolul! Pozitivii de joi au devenit… confirmații de vineri! Urmează tot felul de retestări!

Dragos Trestioreanu -

E groasă rău de tot pentru Petrolul! Pozitivii de joi au devenit… confirmații de vineri! Urmează tot felul de retestări!

În ziua în care s-a dat, în sfârșit, startul în play-off-ul Ligii a II-a de fotbal, vineri, 3 iulie 2020, Turris-Oltul Turnu Măgurele terminând la egalitate, acasă, cu echipa Campionii FC Argeș Pitești, scor: 0-0, cu oaspeții jucând în 10 fotbaliști pe teren din minutul 48, Andrei Panait primind direct cartonașul roșu, surse apropiate de clubul găzarilor, FC Petrolul Ploiești, ne-au adus la cunoștință că toți cei șase fotbaliști care au au aflat joi că sunt pozitivi la virusul Covid-19, după testul de miercuri, au primit vineri confirmarea că rezultatele chiar au fost corecte! În aceeași situație cu Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Alberto Olaru, Ștefan Bărboianu și Adrian Nicolae, se află și magazionerul Romeo „Peco” Ivan, ei aflând – nu-i vreo eroare! – că s-au infectat cu virusul Covid-19! Se așteaptă acum finalizarea anchetei Direcției de Sănătate Publică Prahova și, apoi, se vor lua măsuri în consecință. Federația Română de Fotbal a reacționat la anunțul de ieri și a amânat derbiul de sâmbătă, 4 iulie, dintre UTA Arad și Petrolul, președintele Răzvan Burleanu anunțând, într-un interviu de joi, că sezonul nu va fi prelungit, iar când vor reveni în competiție, ploieștenii vor juca într-una dintre datele libere de la mijlocul unei săptămâni, începând cu aceea care debutează pe 13 iulie.

Acum, odată cu această confirmare a testelor celor șase fotbaliști nominalizați mai sus probabil că vor mai face și alte teste și abia când se va ajunge la un rezultat negativ se va ști și când va fi reprogramată la joc și echipa lor. Nu ar fi exclus astfel ca și „Primvs Derby”, cel contra Rapidului, programat sâmbătă, 11 iulie, să fie amânat până după disputarea celui de la Arad. Situația este total neplăcută la acest moment, viitorul imediat părând sumbru rău de tot, fiind și greu de explicat cum de s-a ajuns tocmai la Petrolul la așa ceva! Altfel, îmi aduc aminte ce reacții adverse au apărut la avansarea ideii – când cele șase competitoare din play-off-ul Ligii a II-a se aflau în cantonamentele-carantină de 14 zile – ca fotbaliștii să rămână în același regim până la debutul întrecerilor. Pe acel fond de reproșuri vehemente s-a renunțat la idee, dar sunt convins că nu s-a ținut cont neapărat de solicitările jucătorilor, ci mai degrabă de… bugete, încă o lună de cheltuieli de același gen fiind cvasi-imposibil de suportat! Mai ales după trei luni fără meciuri oficiale, implicit fără încasări! Poate că, pentru Petrolul, iată!, ar fi fost mai bine să cheltuiască mult, dar să ajungă să se bată, de la bun început, pentru promovare, cu tot lotul de 24 de jucători avut la dispoziție. Fără șase fotbaliști, chiar dacă va mai combate în play-off, în afară de aglomerarea programului și banii dați pe testări și retestări, va fi dificil pentru echipă cu antrenamente pe… sărite, în prezent efectivul care a testat negativ aflându-se acasă, în izolare! Tot în izolare, notează www.realitateasportiva.net, sunt și Younes, Ekollo, Vajushi, Bărboianu, Olaru și Nicolae, departe de coechipieri și familii, timp de 10 zile! Vom mai vedea ce și cum…

Foto: www.fcpetrolul și www.digi24.ro