Echipa de baschet masculin CSM Ploiești reintră „în focuri” la finele primei decade a lunii viitoare. Se urmăresc succesele care să asigure drumul către promovarea în Liga Națională!

Dragos Trestioreanu -

Echipa de baschet masculin CSM Ploiești reintră „în focuri” la finele primei decade a lunii viitoare. Se urmăresc succesele care să asigure drumul către promovarea în Liga Națională!

Sub comanda antrenorilor Ionuț Ivan și Robert Munteanu, echipa de baschet masculin CSM Ploiești, din campionatul Ligii 1 (eșalonul secund), continuă pregătirile pentru următorul turneu, cel denumit generic 3C, care se va desfășura într-o sală din București, alegerea acesteia fiind apanajul gazdelor competiției respective. Dacă Vlad Negoițescu (foto jos, în dreapta, într-un meci al echipei al cărei căpitan a fost, CSU Galați) – despre care am scris că a semnat, până la finele actualei ediții, cu drept de prelungire, un contract cu clubul sportiv al municipalității – și-a început antrenamentele chiar în seara de dinaintea punerii apostilei pe acel angajament, în schimb, sosit de curând în România, americanul Joshua Reynolds – a evoluat ultima oară întrecerile colegiilor din SUA – continuă să stea în izolare. Însă, având un test negativ la Covid-19, la sosirea din SUA, ar putea să-și întâlnească noii colegi de echipă, săptămâna viitoare. Asta dacă nu cumva restricțiile vor deveni și mai severe. Oricum, yankeul va avea timp pentru a se cunoaște cu jucătorii din lot și a se omogeniza cu echipa.

Potrivit ofițerului de presă al CSM Ploiești, Daniel Cosarek, Federația Română de Baschet a făcut cunoscut cluburilor participante la turneul 3C că datele de desfășurare vor fi 10 și 11 aprilie. Deci, mai bine de trei săptămâni până la următoarele două dueluri, dar drumul va fi lung până la ultima fază a întrecerilor, cele care duc la o (eventuală) promovare. Însă, asupra efectivului actual al CSM-ului și, mai ales, asupra șanselor reale de accedere în Liga Națională ale ploieștenilor voi reveni curând, deoarece echipa lui Ivan și Munteanu merită atenție. Asta câtă vreme, după destul timp, există și o echipă locală de baschet care își dorește, nu numai la nivel declarativ, o performanță adevărată. Pentru că asta ar fi și (numai) promovarea, despre cea obținută de CSM Ploiești, dar la care s-a renunțat în urmă nu cu mulți ani, nemaifiind cazul să aduc aminte, lăsând un gust amar!

Foto: www.csmploiesti.ro  și www.baschet.ro