Echipa de handbal feminin a Consiliului Județean Prahova a debutat cu o victorie la scor, în noul campionat al Diviziei A

Dragos Trestioreanu -

Echipa de handbal feminin a Consiliului Județean Prahova a debutat cu o victorie la scor, în noul campionat al Diviziei A

A început și campionatul Diviziei A de handbal feminin, într-una dintre grupe combătând și noua echipă a Consiliului Județean Prahova, CS Activ-Prahova Ploiești, cea care a primit replica, la sala Olimpia, a unei formații cu un nume foarte lung și cvasi-imposibil de pronunțat, ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub, din Odorheiu Secuiesc. Meciul, programat pe… 9.IX.2019, s-a bucurat de o asistență cifrată la circa 1.000 de iubitori ai sportului cu mingea mică și s-a încheiat cu o victorie clară, scor: 36-19 (15-10), a „bufnițelor”, poreclă a jucătoarelor antrenate de Florin Ciupitu și Nicolae Nimu, fiind și un simbol al inteligenței.

Gazdele au fost susținute și înainte de partidă, și în timpul acesteia de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova încurajându-le ante-factum, la o întâlnire de motivare, dar și pe parcursul jocului, luând loc chiar în spatele băncii Activului. Toader este un mare pasionat de sport, pasiune comună de familie, de altfel, cumnatul său, Irinel Dumitru, fiind căpitanul grupării CS Blejoi, actuală divizionară C neînvinsă după trei etape de la debutul absolut în Liga a III-a de fotbal.

Startul perfect al trupei lui Ciupitu și Nimu dă speranțe în îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga Națională, deși mai este mult până departe, așa cum se mai spune. Principala adversară a echipei CS Activ-Prahova Ploiești, din grupa sa, este CS Dacia Mioveni 2012, și aceasta – la care este acum antrenor secund ploieșteanul Daniel Gheorghe, de la defuncta CSM – cu un debut victorios. Fapt pentru care ploieștencele trebuie s-o trateze cu maximă seriozitate. Florin Ciupitu și Nicolae Nimu au folosit următoarele jucătoare în jocul contra fetelor din Odorheiu Secuiesc: Ioana Paraschiv, Denisa Tudor, Alexandra Popescu – Roxana Tabarcea (7), Ionela Leuștean (5), Grațiela Stoica (5), Florina Popescu (4), Roxana Beșleagă (4), Irina Shutska-Burtea (3), vedeta formației CS Activ-Prahova, și ea fostă la CSM Ploiești, Cristina Crețu (2), Valentina Leuștean (2), Adina Panaite (2), Cristina Florea (1) și Mădălina Mureș (1), Ana Maria Șerban (sărbătorita zilei, cu ocazia onomasticii!).

În etapa următoare, CS Activ-Prahova Ploiești se va deplasa la Mioveni, pentru a se duela cu marea favorită a grupei, CS Dacia 2012, în derbiul programat parcă prea repede. Este un prilej totuși pentru echipa oaspete, care s-a întărit serios în pauza competițională de vară, cu sprijinul financiar și logistic al CJ Prahova, de a dovedi că investițiile au fost eficiente, un succes în județul Argeș putând lămuri mai din vreme cine este adevăratul șef de pluton al grupei!

Foto: Facebook CS Activ-Prahova Ploiești