Echipa de robotică Ro2D2 din Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, premiată în SUA

Redactia -

Echipa de robotică Ro2D2 din Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, premiată în SUA

3 echipe de elevi care s-au calificat în urma etapei naţionale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociaţia Naţie Prin Educaţie, precum şi o echipă calificată în urma campionatului FTC din India, ne-au reprezentat ţara la Campionatul Mondial FIRST din Houston, SUA.

Între 19 şi 22 aprilie, spectatorii şi urmăritorii online au asistat la competiţii pline de adrenalină, iar elevii români s-au întâlnit cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea. Echipele noastre au fost admirate de către toţi participanţii, atât graţie priceperii lor cât şi datorită rezultatelor excelente de anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câştigând Campionatul Mondial. Românii s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toate colţurile lumii şi s-au întors acasă învingători, cu 6 premii obţinute în SUA.

4 echipe ne-au reprezentat ţara, din Bucureşti, Ploieşti, Iaşi şi Piteşti, alături de cei 4 finalişti Dean’s List din Ploieşti, Hunedoara, Focşani şi Buzău. Iată premiile obţinute de români la Campionatul Mondial din Houston, SUA:

MOTIVATE Award WINNER, pentru echipa Ro2D2 (Jemison division) din Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazul.

MOTIVATE Award 2nd place pentru echipa PEPPERS (Franklin division) din Iaşi, Liceul de Informatică Grigore Moisil

DESIGN Award 3rd place pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) din Piteşti, Colegiul Naţional Zinca Golescu

FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa TehnoZ (Ochoa division)

CONTROL Award 3rd place pentru echipa Autovortex din Bucureşti, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa Autovortex din Bucureşti, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

Asociaţia non-profit Naţie Prin Educaţie, fondată de către Dana Războiu, în parteneriat cu BRD Groupe Societe Generale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educaţional STEM prin robotică pentru liceeni din ţară.

„Campionatul Mondial a fost momentul culminant pentru toţi elevii implicaţi în robotică, din toate colţurile lumii. Copiii noştri au luptat cu cele mai bune echipe de robotică din lume şi ne-au făcut din nou mândri că suntem români. Au urcat pe podiumul Campionatului Mondial şi s-au întors acasă cu 6 premii! Sunt foarte mândră de ei!”, spune Dana Războiu, fondator al asociaţiei Naţie Prin Educaţie.

„Iată că şi anul acesta liceeni români demonstrează că sunt printre cei mai buni din lume la robotică. Bucuria lor, a părinţilor şi mentorilor lor e dublată de recunoştinţa noastra că reprezintă o ţară întreagă şi că generează o schimbare foarte importantă în educaţia din Romania. BRD va fi în continuare alături de tinerii care îşi doresc să aducă mai aproape un viitor inovator şi sustenabil. Îi felicităm pentru performanţă şi pentru energia care ne inspiră”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Societe Generale.

BRD FIRST Tech Challenge înseamnă more than robots – este un proiect de inginerie şi lucru organizat ca într-un startup, care presupune muncă, dedicare şi mai ales lucru în echipă, o cerinţă vitală pentru o echipă de robotică. Astfel, tinerii implicaţi în aceste proiecte îşi dezvoltă abilităţile şi descoperă un potenţial drum profesional.

Foto: Facebook BRD Groupe Societe Generale