Echipa lui Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran, CSM Câmpina, ţine (mereu) aproape de liderul Ligii A, Unirea Urlaţi

Redactia -

Dacă liderul la zi al campionatului Ligii A Prahova, Unirea Urlaţi, şi-a devansat cu 24 de ore partida din etapa desfăşurată în week-end, pentru a-i permite patronului, Ion Mihai, să se depalseze la Istanbul să urmărească „pe viu” meciurile Petrolului, cu Galatasaray, şi al echipei naţionale a României, contra Turciei, principala contracandidată la accederea la barajul de promovare în cel de-al treilea eşalon naţional, CSM Câmpina, a revenit în al doilea municipiu al judeţului, devenind gazdă, de acum, pe arena Rafinărie, împreună cu Unirea. Asta după ce a debutat pe „Poiana”, bază sportivă achiziţionată, înre timp, de către Radu Călin şi AS Fortuna Brazi, şi s-a mutat apoi pe stadionul pe care a făcut pregătirea de vară – „Conpet”, de la Strejnic. Pentru a menţine diferenţa de doar lungimi faţă de trupa lui Ion Cojocaru, având şi avantajul rezultatului de egalitate din partida directă, 1-1, de pe arena din parcul Belu, Victor Roşca şi-a focusat jucătorii, încă de la început, spre buturile talentatului Sebastian Stănulescu, căpitanul formaţiei AFC Brebu, cel care a limitat proporţiile scorului la un onorabil 2-0, după 1-0, până la pauză. Deja, fanii CSM-ului visează la achiziţionarea lui Stănulescu încă din iarnă! Ca de obicei, Decebal Nae a fost responsabil cu finalizarea, el reuşind deschiderea scorului, în minutul 11, ca urmare a unei acţiuni devenite o specialitate a lui: cursă în viteză spre buturile adverse, dribling în faţa goal-keeper-ului şi, ulterior, trimitere în poarta goală. La reluare, a înscris şi Florin Nistor (54), la un corner executat de „omul meciului”, acelaşi Nae, bineînţeles. Astfel încât, câmpinenii au putut exclama la final: punct ochit, punct lovit! Succesul a fost unul de mare importanţă, fiindcă, în caz contrar, decalajul ar fi fost sporit, ceea ce ar fi adus cu sine o presiune în plus. Cu Aurel Panaite (prinzând spectaculoas mingea; Foto: Alexandru Neculai) în zi bună, cu George Bridinel trăsnind transversala, pe final de joc, şi cu coechipierii lor montaţi la maximum să învingă, „alb-roşii” le-au oferit satisfacţia unei victorii celor doi finanţatori ai lor, care fac eforturi considerabile să le asigure toate condiţiile. Oaspeţii au terminat cu un om mai puţin pe teren, din cauza nervilor excesivi ai unui fost echipier al CSM-ului, George Radu, eliminat de pe teren de arbitrul local, Mihai Amorăriţei. E cât se poate de clar că, odată lămurită şi problema terenului pe care vor evolua acasă, până la iarnă cel puţin, şi rezolvată, cât mai repede cu putinţă, şi simbioza între fotbaliştii aduşi de Adrian Nistoroiu şi cei ai lui Virgil Guran, formaţia pregătită de Vicky Roşca va putea emite pretenţii mari de a o egala pe Unirea Urlaţi, în fruntea ierarhiei, sau chiar s-o şi depăşească. Asta evident în eventualitatea în care şi alte adversare ale liderului la zi vor crede în şansa lor, nu ca până acum!

CSM CÂMPINA: Panaite – Olteanu, Puchea, Nistor, Nincă – Michel Yao Tanu – D. Nae (90+1 Codreanu), Ilioiu (cpt; 83 – Conac), Bridinel, Burloiu (70 – D. Gheorghe) – C. Nicolae (54 – Vintilă). Antrenor: Victor Roșca.
AFC BREBU: Stănulescu (cpt) – Zamfir, Savu, G. Radu, C. Grigore – Niță, Motoroiu (65 – L. Ion), Bunea, Marcu – Ciobotaru (77 – Dragomir), Voinea. Antrenor: Robert Săvulescu.
Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Andrei Sotir şi Diana Florea (Ploiești).
Observator: Mihail Ionescu (Ploiești).
Cartonaşe galbene: Savu (51), Bunea (89), L. Ion (90+2), G. Radu (90+3, două).
Cartonaș roșu: G. Radu (90+3).

Mihail_Ionescu_Meserie_glumeste_pe_margine_la_CSM_Campina_-_AFC_Brebu_13.X.2012_sandu_neculaiÎn altă ordine de idei a fost de reţinut vestimentaţia cam ciudată a trimisului special al AJF Prahova la acest meci, fostul arbitru divizionar B, Mihail Ionescu (foto, cel din stânga, cu mâinile în buzunare), zis Meserie, care putea fi confundat lejer cu un… spectator, treningul de fâş şi „adidaşii” dându-i un alt aspect, decât cel al unui oficial al întâlnirii. Parcă ar trebui mai multă atenţie la ţinută, câtă vreme finanaţatorii echipei gazdă oferă respect faţă de competiţie. Chiar dacă a plouat la Câmpina, se puteau alege alte haine şi încălţăminte, mai adecvate unei observator, ca şi o renunţare, măcar pentru 90 de minute, la „caterinca” altfel obişnuită a haiosului ploieştean!

Celelalte rezultate ale rundei cu numărul 11 a campionatului Ligii A Prahova au fost următoarele: Precizia Breaza – Voinţa Vadu Părului 8-2 (2-1), Petrolistul Boldeşti – CSO Plopeni 1-2 (0-1), Brădetul Ştefeşti – Progresul Drăgăneşti 1-1 (0-1), Caraimanul Buşteni – CS Blejoi 1-4 (1-4), Chimia Brazi – CS Păuleşti 1-0 (0-0), AS Ploieşti – Avântul Măneciu 0-0, CS Ceptura – CS Băneşti Urleta 1-3 (0-0), FC Astra II Ploieşti – Unirea Urlaţi 1-5 (1-3). Pe primul loc se află Unirea Urlaţi, cu 29 de puncte, 36-5, la golaveraj, şi +13, în ierarhia adevărului, pe podium mai aflându-se, în ordine, CSM Câmpina, 27 de puncte, 27-4, +9, şi Avântul Măneciu, 25 de puncte, 41-14, +10.