Echipa unui fost fotbalist al Petrolului a eliminat-o din Cupa României pe cea a altor ex-„lupi”. Bucureșteanul Moldoveanu i-a dat gol arădeanului Bolboașă!

Dragos Trestioreanu -

Echipa unui fost fotbalist al Petrolului a eliminat-o din Cupa României pe cea a altor ex-„lupi”. Bucureșteanul Moldoveanu i-a dat gol arădeanului Bolboașă!

Astăzi, 24 septembrie 2019, la Arad, pe terenul sintetic al arenei Motorul, au combătut, în „16”-imile Cupei României, la fotbal, după echipe care au în componență foști jucători ai Petrolului Ploiești, care au trecut în vara acestui an la actualele lor grupări. De o parte, la gazdele de la UTA, în poartă s-a aflat Mirel Bolboașă, în afara lotului rămânând Cristian Pușcaș, care va suporta o intervenție chirurgicală și va sta pentru o vreme departe de gazon, iar la oaspeți, în atac, alături de golgheterul din sezonul trecut, italianul Mattia Montini, a fost tânărul „U 21” Robert Moldoveanu. Deși coechipieri în returul sezonului precedent la Petrolul, Moldoveanu nu a avut milă față de Bolboașă, executându-l sec, pentru un 1-0 bifat în fatidicul minut 13! O execuție frumoasă, în cross, a celui care a impresionat la Ploiești mai ales prin celebra-i „foarfecă” victorioasă de la acel 1-0 contra Universității Cluj, din primăvară. Una la care apărătorul buturilor trupei lui Balint Laszlo nu avea cum să aibă replică, fiind vorba despre un „1 contra 1”!

Egalarea și, implicit, rezultatul de la pauză au fost opera unui prahovean get-beget, Romario Moise, astristul împrumutat la Arad pentru acest sezon. După ce și-a salvat echipa, în prima repriză, de la un 1-2, intervenind excelent la lovitura de cap a lui… Robert, expediată de la 10 metri, din poziție centrală, Mirel nu a mai avut ce face în mitanul secund, atunci când Dan Nistor și Mihai Neicuțescu au adus calificarea în „optimi” a lui Dinamo, după două șuturi tot din poziții de „unu la unu”, la care fostul petrolist nu aveam cum să se opună, el apărând până atunci tot ceea ce se putea de apăra!

Apropo de aceeași fază a competiției așa-zisă KO, tot azi, după un antrenament, delegația Petrolului a luat cap-compas Alba Iulia, municipiul reședință al unui județ, Alba, în care Hamza Younes & Co. vor oferi replica mâine, 25 septembrie, pe „Galda Arena”, din localitatea Galda de Jos, de la ora 16.30, formației locale ACS Industria Galda, penultima clasată a unei serii din Liga a III-a. Reamintesc că ploieștenii  au eliminat-o, în faza trecută a Cupei României, pe Sportul Snagov, în deplasare, cu scorul de 1-0, ulterior reușitei lui Alexandru Saim Tudor. Nu au urcat în autocar căpitanul Laurențiu Marinescu, cel care își va ispăși suspendarea pentru un meci, după cartonașul roșu primit pe „Cluj Arena”, Walace da Silva Alves, Mădălin  Mihăescu și Bogdan Gavrilă, toți trei inapți de joc, din cauza unor accidentări.

Dar, lotul Petrolului este numeric suficient, ca și valoric superior, de altfel, pentru un meci cu o trupă din subsolul ierarhiei L3. Astfel că, Flavius Stoican – suspendat și el, după eliminarea de la Cluj – și staff-ul său va avea de unde alege un lot de 18 numai bun pentru a reuși accederea în optimile de finală. Meciul de la Galda de Jos nu va putea fi urmărit pe micile ecrane, nici la TV, nefiind preluat de televiziunile care dețin drepturile exclusive pentru CR, și nici pe internet, deoarece, din această fază a competiției, trebuie semnate contracte de către cei care vor să preia meciuri live, putând fi dat publicității numai un rezumat, dar la 48 de ore mai târziu de ultimul fluier din partida respectivă. În cazul Petrolului, se poate urmări abia vineri seara!

Foto: www.looksport.ro, www.uta-arad.ro și www.fcpetrolul.ro