Echipele de handbal ale Clubului Sportiv Municipal Ploieşti speră într-o sâmbătă cu succese la Plopeni

Redactia -

Sâmbătă, 10 martie 2012, în sala polivalentă din Plopeni, cele două echipe de handbal, fete şi băieţi, ale CSM Ploieşti vor juca cu gândul numai la victorie, situaţia actuală a lor din clasament nepermiţându-le paşi greşiţi dacă vor să mai joace şi în sezonul viitor în Liga Naţională. Andreea Dospin (foto, aruncând de la „7 metri”; www.ligaluiadita.ro) şi coechipierele sale vor combate înainte de prânz, de la ora 11.00, cu o echipă care trebuie tratată cu maximă seriozitate, CSM Cetate Devatrans Deva, iar Alexandru Dimache & Co. – după-amiază, de la 17.00, cu Universitatea Transilvania Cluj. Ambele întâlniri se dispută în cadrul etapei a XIX-a a celor două campionate ale Ligii Naţionale şi vor avea drept gazdă sala polivalentă de la Plopeni.

Venite în judeţul Prahova cu vedeta lor, Carmen Cartaş, lider la zi al trofeului Simona Arghir Sandu, care se decernează, la final, golgheterei LN, devencele nu se pot însă lăuda cu prestaţii grozave în depalsare, obţinând doar un singur punct, până în prezent, în faţa echipei HC Roman. În ultima partidă din campionat, CSM Cetate Devatrans a fost învinsă de către deţinătoarea „lanternei roşii”, SCM Craiova. Având tot lotul la dispoziţie, antrenorul Gheorghe Ionescu speră, de data aceasta, într-un rezultat bun: „Este genul de meci care trebuie câştigat neapărat. Am mai jucat astfel de partide şi ne-am impus. Din discuţiile pe care le-am avut în această săptămână şi din modul în care le-am văzut pe fete implicate în pregătirea partidei cu Deva pot spune că avem prima şansă pentru a câştiga. Am foarte mare încredere că vor reuşi.”

În schimb, din tabăra băieţilor, odată cu demisia ofiţerului de presă Petre Apostol, doar Edi Moldovan mai rămânând „pe baricade”, la fete, la CSM Ploieşti, nu mai survin niciun fel de informaţii, nici înainte şi nici măcar după disputarea meciurilor oficiale. Tot ce se poate spune este că, învinşi aproape singuri, în tur, la Cluj, de echipa pregătită pe-atunci de Constantin Ştefan, actualul antrenor al liderului LN masculine, HCM Constanţa, jucătorii lui Mircea Bedivan şi Lucian Nicolae nu au decât o singură variantă în meciul contra ardelenilor: victoria şi, implicit, revanşa. Altfel, şansele de salvare de la retrogradare se vor diminua până aproape de zero.