Echipele Petrolului „U 17” și „U 19” au câte cinci infectați cu virusul Covid-19. Antrenorii lor, foștii mari portari Gheorghe Liliac și Victor Roșca, au probleme deosebite la debutul din Liga Elitelor!

Dragos Trestioreanu -

Echipele Petrolului „U 17” și „U 19” au câte cinci infectați cu virusul Covid-19. Antrenorii lor, foștii mari portari Gheorghe Liliac și Victor Roșca, au probleme deosebite la debutul din Liga Elitelor!

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat joi, 24 septembrie 2020, că nu mai puțin de 10 juniori – ale căror nume sunt ținute „top-secret”, potrivit indicațiilor organelor abilitate – din cadrul Academiei Petrolului Ploiești au testat pozitiv la virusul Covid-19, urmând să suporte o nouă testare miercuri, 30 septembrie. Potrivit documentării, este vorba despre cinci juniori de la echipa „U 17”, pregătiți de Gheorghe Liliac, și de tot atâția de la „U 19”, trup[ antrenată de Victor Roșca, tehnician cu licență Pro. Cu toții sunt elevi la diferite licee și școli din Prahova. Conform informațiilor furnizate de către DSP Prahova, dintre cei 10 infectați numai unul singur este simptomatic, restul fiind asimptomatici.

Fotbaliștii antrenați de Liliac și Roșca – cel dintâi goal-keeper fost internațional, iar cel de-al doilea, tot portar la vremea lui și ex-antrenor principal la FC Petrolul cel original, într-o ediție în care „galben-albaștrii” au terminat turul pe locul 2, dar abia s-au… salvat de la retrogradare în ultima etapă a sezonului! – vor debuta duminică, 27 septembrie în campionatele Ligii Elitelor. Primele jocuri vor fi găzduite, la București, în cuplaj, de formațiile de profil ale FCSB, cel dintâi fiind al team-urilor „U 19”.

Chestionat în legătură cu situația actuală de la academie, președintele executiv al Petrolului, Costel Lazăr, a declarat pentru www.gazetaph.ro„băieții au fost izolați, niciunul nu a avut contact cu echipa din liga secundă, jucătorii acesteia testând toți negativ pentru meciul de sâmbătă (n.r. – 26 septembrie, ora 18.45), cu Dunărea Călărași. Nu cred că se vor amâna meciurile juniorilor cu formațiile celor de la FCSB, din deplasare. Ciudat este însă că testele tuturor celor 10 făcute până să înceapă cursurile au fost negative, despre ceea ce s-a întâmplat după aceea chiar că nu aveam cum să prevedem sau, mai ales, să controlăm”! De urmărit care o fi și situația de la Academia FCSB, ținând cont că peste numericul unei echipe de bază de seniori a testat din nou pozitiv, iar absența titularilor și primelor rezerve a condus la eliminarea formației lui Gigi Becali din turul trei al preliminariilor Europa League. Asta după un 0-2, la Giurgiu, joi seara, în compania echipei Slovan Liberec, din prima ligă a Republicii Cehia! Autorii reușitelor, cu lovituri de cap, în urma unor faze fixe din repriza a doua, au fost Yusuf, din Bahrain, și cehul Rabušic!

Foto: www.fcpetrolul.ro