Echipele prahovene de fotbal au făcut minuni, degeaba, în ultima etapă a campionatului Ligii a III-a

Redactia -

Echipele prahovene de fotbal au făcut minuni, degeaba, în ultima etapă a campionatului Ligii a III-a

S-a terminat ediţia 2011-2012 a campionatului Seriei a III-a a celui de-al treilea eşalon al fotbalului autohton. Ca şi în sezonul precedent, niciuna dintre cele patru echipe prahovene – în tur au fost chiar cinci, dar Prahova 2010 Tomşani a fost mutată la Clinceni, în a doua parte a întreceriloir – nu a reuşit să promoveze. Ba, Chimia Brazi a dat cu piciorul încă o dată la revenirea în Liga a II-a, anul trecut având, oarecum, scuza unui adversar puternic, Chindia Târgovişte. Ceea ce nu a fost cazul acum şi numai ţinând cont că, în cea din urmă rundă a turului, băieţii lui Tavi Grigore au învins-o fără drept de apel, scor: 4-0, în deplasare, pe echipa care a câştigat, finalmenmte, seria, CS Buftea! Lider care s-a înclinat şi la Brazi, pentru a doua oară, de data aceasta la limită, 1-2. Pentru „chimişti” a deschis scorul Sergiu Arnăutu (13), Viorel Ştefan a egalat cu 10 minute înainte de final, însă doar 120 de secunde mai târziu, Mugurel Dedu a transformat penaltiul care a adus al doilea succes al Chimiei în dauna viitoarei divizionare secunde, CS Buftea.

Pe cai mari, dar tot fără rost, s-au aflat şi Conpetul Ploieşti, şi AFC Filipeştii de Pădure, şi CSO Plopeni. Toate trei au imitat-o pe Chimia, impunându-se în faţa echipelor ACS Urban Titu (2-1), Concordia II Chiajna (2-0) şi – respectiv – Prahova 2010 Tomşani (3-2). De subliniat că ploieştenii şi filipeştenii au câştigat pe terenurile adversarilor. Pe arena Gheorghe Şilaev, victoria plopenarilor au adus-o Ionuţ Stârpici (12) şi… Dan Teleagă (72), care a marcat în propria-i poartă. În judeţul Dâmboviţa, jucătorii lui Mugur Bolohan nu le-au lăsat speranţe celor de ACS Urban şi au trecut, în ceasul al 12-lea, peste ei, în clasament. Transportatorii de ţiţei prin conducte au condus cu scorul de 2-0, graţie reuşitelor lui Alexandru Ciocâlteu (27) şi Cosmin Dobrinoiu (foto, în dreapta; www.liga2.ro), cu două minute înainte de sfârşitul meciului, Ştefan Săndulescu reducând din handicap. Trupa lui Florin Stăncioiu a făcut deranj la Clinceni, Andrei Băcioiu (56 şi 73) şi Gabriel Bociu (83 – din lovitură de pedeapsă) răsturnând scorul fixat de către Prahova 2010, la pauză, prin ex-petrolistul Alberto Gheorghe (30) şi fostul stelist şi oţelar, Răzvan Ochiroşii (38).

În ierarhia ediţiei 2011-2012 a Seriei a III-a a Ligii a III-a, Chimia s-a clasat pe locul al treilea, cu 47 de puncte, la patru distanţă de primele două din clasament, CS Buftea şi, respectiv, Viitorul Domneşti, Conpetul – pe 4, cu 45 de puncte, Filipeştiul, pe poziţia a VIII-a, la egalitate de puncte cu satelitul Concordiei Chiajna (40,) dar stând mai slab la meciurile directe, iar Plopeniul – pe 10, cu 37 de puncte, tot atâtea cât şi Prahova 2010 Tomşani, de pe locul 11, ultima fiind tributară unui final slab de campionat, după ce urcase, la un moment dat, chiar aproape de podium, ulterior unui tur încheiat sub linia retrogradării!