Echipele prahovene de Liga a III-a, tot adepte ale principiului baronului Pierre de Coubertin? Chiar este important numai să… participe la competiție? La barajul de promovare, măcar, nu?

Dragos Trestioreanu -

Echipele prahovene de Liga a III-a, tot adepte ale principiului baronului Pierre de Coubertin? Chiar este important numai să… participe la competiție? La barajul de promovare, măcar, nu?

Odată cu desființarea „satelitului”Astrei Giurgiu, așa-numita Astra 2, care evolua acasă la… Ploiești, pe fosta arenă Columbia, și cu ratarea incredibilă a promovării în Liga a III-a a Petrolului ’95, 1-4 la Strejnicu, după 3-0 la Oltenița, cu divizionara C locală, CSM, Seria a V-a a rămas cu numai după grupări prahovene. Mai exact, CS Blejoi (foto sus, în echipament albastru-alb; locul 3 în sezonul trecut), linia participantelor de la baraj trăgându-se imediat deasupra echipei antrenate de către Răzvan Vlad și Emil Cocieru, și CSO Plopeni (foto jos, în echipament roș-alb; poziția a VII-a), revenită după opt ani în al treilea eșalon. În inter-sezon, cele două formații locale și-au fortificat loturile de jucători, cu precădere cea de la 7 kilometri distanță de Ploiești, care a beneficiat de o serie de împrumuturi importante de la echipa fanion a județului, ACS Petrolul ’52. Cu toate acestea, primul meci oficial din sezonul 2021-2022, cel din Cupa României, desfășurat pe arena Gheorghe Șilaev, luna trecută, s-a terminat cu o mare surpriză: 4-1 pentru CSO! Trupa calificată mai departe a fost însă prea mică pentru următorul duel din competiția KO, 0-5, acasă, cu divizionara secundă de pe locul 4, Petrolul ’52!

La debutul în noua ediție a campionatului Ligii a III-a, blejoienii au pierdut greu, 0-1 (0-0), pe terenul unei echipe despre care se spune că ar fi favorita la accederea în Liga 2, AFC Odorheiu Secuiesc, dar în etapa cu numărul trei aceasta nu și-a mai respectat blazonul, pierzând la două goluri, 0-2, la KSE Târgu Secuiesc, actualul lider al Seriei a V-a. În schimb, Plopenii au debutat cu stângul, înclinându-se tot la limită, scor: 1-2, în fața „satelitului” unui club aflat la luptă cu „lupii” ploieșteni pentru promovarea în L1, FC Hermannstadt Sibiu. A urmat, în runda cu numărul doi, prima manșă a derbiului local, unul la capătul căruia CS Blejoi s-a revanșat cu vârf și îndesat, 4-0 (1-0), printre marcatori fiind și un tânăr localnic, Dragoș Mănescu, detașat în vară de la ACS Petrolul ’52. Sâmbătă, 11 septembrie, la Plopeni, CSO a dispus cu 3-2 (2-0) de AS SR Brașov, după ce a condus chiar cu 3-0, goluri ale lui Valentin Popescu (21), Cătălin Vlad (42) și Andrei Parasachivoiu (64), brașovenii reducând prin handicap în minutele 81 și 90+2 (din lovitură de la „11 metri”). Formația oaspete a fost combatantă, fără succes, în barajul de promovare în L2, al ediției trecute. CS Blejoi a scos un punct, 1-1 (0-1), pe terenul dâmbovițenilor de la ASFC Pucioasa, din al cărei efectiv 10 jucători și președintele au trebuit să dea, recent, cu subsemnatul, în fața organelor de anchetă, după acuzația că s-au folosit de certificate de vaccinare anti-Covid false!!! Reușita oaspeților i-a aparținut lui Marian Dănuț Iancu (39), cel care a deschis scorul în prima repriză, egalarea venind în a doua, dintr-un penalti (55). Cu patru puncte după trei etape și trei ulterior a tot atâtea runde, CS Blejoi și, respectiv, CSO Plopeni lasă deja senzația că vor fi, și în acest campionat, tot adepte ale… principiului baronului Pierre de Coubertin, aplicabil la Jocurile Olimpice: „Important este să participi”! Atacarea promovării, oare, pe când?

Foto: CS Blejoi Facebook și www.fcpetrolul.ro