Echipele prahovene din Liga a III-a de fotbal bifează meciurile pentru că aşa trebuie să fie!

Redactia -

Echipele prahovene din Liga a III-a de fotbal bifează meciurile pentru că aşa trebuie să fie!

S-a disputat şi etapa cu numărul 25 din campionatul Seriei a III-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, iar formaţiile prahovene joacă fie cu trupe din alt judeţ, fie între ele, dar numai aşa, să bifeze rundele, una după alta, fiindcă nu mai au niciun obiectiv. La Filipeştii de Pădure, AFC – echipă cu fotbalişti mai neplătiţi, să zicem aşa – reuşeşte totuşi să se impună în derbiul local, în dauna mai bine clasatei CSO Plopeni. Emoţiile, dacă or mai exista pe acolo, s-au risipit odată ce Vasile Micu a transformat un penalti, în minutul 68, iar după ce Mihai Ene (foto, în echipament roşu; www.ligab.ro) a marcat, şi el, numai 180 de secunde mai târziu, soarta întâlnirii a fost decisă. Şi astfel s-a terminat 2-0 (0-0), pentru filipeşteni.

Aşa cum era de aşteptat, Conpet Ploieşti a fost învinsă la Domneşti, de Viitorul, grupare din „careul de aşi” al seriei, tot un penalti, al lui Cristian Iancu (35), lămurind întrucâtva lucrurile din primul mitan. Cum cel visat a fi viitorul număr 10 al echipei naţionale, Laurenţiu Teleoacă, a înscris cu un sfert de oră înainte de final, echipa lui Mugur Bolohan a mai înregistrat o înfrângere, de data aceasta cu 0-2 (0-1). În aceeaşi rundă, Chimia Brazi s-a ales cu 3 puncte în ierarhia la zi şi în cea a „adevărului”, formaţia care trebuia să-i fie gazdă, Argeşul Mihăileşti, declarând forfait în iarnă şi pierzând toate meciurile, din retur, la „masa verde”: 0-3.

Cu cinci etape înainte de izbăvitorul finiş, Chimia a urcat pe locul al III-lea, cu 40 de puncte, sărind peste ACS Urban Titu, fostă contracandidată a sa la promovare, dar şi a trupei CS Buftea, cea din urmă fiind secondată acum de învingătoarea Conpetului din runda 25, Viitorul Domneşti. Deşi sunt 5 puncte între prahoveni şi ilfoveni, apreciem că ecuaţia accederii în Liga a II-a s-a rezolvat deja în favoarea team-ului pregătit de către Costel Pană. Un frate promovează, altul – Marian – este dat afară de la CS Mioveni şi nu va mai avea în CV o retrogradare, din primul eşalon în cel în care va accede Costel. D’ale fotbalului…

Conpetul este exact la mijlocul clasamentului, pe poziţia a opta, cu 32 de puncte, cu numai două mai puţin decât o echipă care terminase turul sub „linia roşie”, Prahova 2010 Tomşani (locul VII), care a terminat cu o remiză albă… derbiul judeţului Ilfov, de la Clinceni, cu Interul! În sfârşit, pe locurile 10 şi 11, cu acelaşi număr de puncte, 28, dar despărţite de golaveraj se află protagonistele derbiului prahovean din etapa a XXV-a, CSO Plopeni şi, respectiv, AFC Filipeştii de Pădure.