Edi Iordănescu nu va fi 100%, acum, antrenorul principal al Petrolului! O situație de forță majoră a împiedicat părțile să colaboreze, deși ambele chiar și-au dorit-o, fără discuție!

Dragos Trestioreanu -

Edi Iordănescu nu va fi 100%, acum, antrenorul principal al Petrolului! O situație de forță majoră a împiedicat părțile să colaboreze, deși ambele chiar și-au dorit-o, fără discuție!

Anunțat încă de la începutul săptămânii, de www.gsp.ro, ca urmând a fi viitorul antrenor principal al FC Petrolul Ploiești, potrivit unor surse foarte apropiate de fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu, tehnicianul Edward Iordănescu a lămurit astăzi, 7 august 2020, cum stă realitatea, de fapt. Cert este însă că părțile, Edi Iordănescu, pe de o parte, și partenerul finanțator, Mădălin-Jorj Mihailovici, CEO Veolia România, pe de alta, și-au dorit foarte mult să colaboreze sezonul viitor, la clubul găzarilor. Nu există vreun dubiu în acest sens, motiv pentru care și negocierile au fost mai lungi și mai intense, dar – din păcate pentru suporterii Petrolului, care au fost foarte mulțumiți de eventualitatea ca Iordănescu jr. să preia banca tehnică a „lupilor” – sosirea la Ploiești a fostului antrenor al echipei Gaz Metan Mediaș se amână… sine die! Însă, așa cum tehnicianul a recunoscut adesea, ca și în prezent, de altfel, va veni și ziua când el va deveni antrenorul „galben-albaștrilor”!

Se spune că pentru FC Petrolul este un brand, pentru că nu se uită vreodată legătura de suflet cu acel Petrolul ce-a promovat în Divizia A, în anul 2003, de la care a pus ghetele în cui, pentru că stabilitatea financiară oferită de Veolia România este cât se poate de clară și de apreciat, iar proiectul propus – și acceptat – era întins pe o perioadă de trei ani, Edward Iordănescu ar fi semnat un contract cu actualul club al găzarilor. Însă, a existat și un… „revers”: Liga 2, ca un pas înapoi în CV-ul unui antrenor care a avut deja rezultate bune în primul eșalon, apoi bine cunoscuta presiune de pe plan local, pe căi multiple, și, finalmente, timpul extrem de scurt de a se alcătui și pregăti un lot care să defileze, pur și simplu, pe a doua scenă fotbalistică a țării, într-o companie și mai selectă în campionatul următor! Toate acestea, poate și altele, despre care nu se știe, au condus – puse plusurile cu minusurile într-o balanță imaginară – la un refuz final al ofertei actuale a ploieștenilor. Dar, o repet, sfârșitul discuțiilor au fost marcate de mărturisirea că părțile vor mai putea fi în contact și în alte perioade timp, dorința de a pregăti Petrolul rămânând mereu vie în sufletul lui Edi Iordănescu!

Foto: www.digisport.ro și www.sport.ro