Alex Stoian: Alegeri, politică şi ONG-ul nostru- atac mişelesc

Daniel Dimache -

Din păcate, şi dacă suntem apolitici neimplicaţi în interesele partidelor, tot ne-o luam pe coajă după stilul pur românesc: „Dacă nu e cu noi, e cu ceilalţi, hai să-i dam în cap!”
Faptul că unele persoane verticale şi de bun simţ din conducerile oraşului şi judeţului nostru – Ploieşti şi Prahova, susţin şi ajută activităţile cultural-educative ale asociaţiei noastre, „Suntem România!”, activităţi care au ajuns să adune sute şi mii de cetăţeni, îndeosebi tineri, este considerat de către un partid ori două că ar însemna că promovăm şi noi politic ori ca imagine pe aceştia, mai ales acum în prag de alegeri, drept plată, recompensă. Deoarece aceste persoane interesate de cultură şi de educaţie au apărut periodic public la organizările noastre, iar altele din alte partide niciodată şi nici măcar nu au încercat să ajute cumva la buna desfăşurare a acţiunilor noastre civice, se consideră că noi în fapt am susţine două partide politice. Dacă invidioşii ar fi încercat să vină alături de noi, ar fi aflat adevărul, nu fanteziile lor.
De ceva timp avem blocaje agresive împotriva acţiunilor noastre legale, astfel încât am ajuns să anulăm deschiderea unei expoziţii, actual fiind presaţi să renunţăm la un program de evenimente educaţionale si expoziţionale pe un an întreg, prin ocuparea de către o instituţie publică a unor săli de spectacole şi expoziţii pe luni întregi, astfel încât controlul celor care doresc să se folosească de ele să-i revină acesteia. Menţionez că timp de doi ani, asociaţia noastră, ca şi alte instituţii şi persoane publice, a putut rezerva liniştită şi beneficia de acestea, fără a i se cere chirie – aşa cum au început acum presiunile – sau plata utilităţilor, fiind un ONG ale cărei acţiuni sunt fără remunerare, fără bilet la intrare, gratuite TOTAL. 
    Nu ştiam ce se întamplă şi cum de s-a ajuns la o astfel de aberaţie abuzivă, până când- ieri, am primit un mail de la un membru al asociaţiei noastre, coleg care are serviciul în administraţia guvernamentală şi care, mai abrupt şi prieteneşte m-a admonestat trezindu-mă la realitate. Citez partial, mai putin criticile dure la adresa credulităţii mele, ca presedinte al  Asociaţiei Cultural Educative pentru Protejarea şi Promovarea  Patrimoniului Tehnic, Ştiinţific şi Istoric „Suntem România!”, realizatoarea programelor care de doi ani de zile au pus Ploieştiul şi Prahova pe harta naţionala a educaţiei, tradiţiilor şi culturii militare îndeosebi. 
    Citiţi şi lămuriţi-vă:

” Ţi-a trebuit să te bagi să faci treabă cu administraţiile locale, parcă nu ştiai ce şerpărie e acolo.

   În ministerele noastre sunteţi respectaţi şi iubiţi şi ajutaţi, nu v-a ajuns. Civismul din voi va împinge să trăiţi periculos. Ţi-am mai spus eu că nu sunteţi normali.

Publicitate
   Nenorociţii sunt puşi pe voi, mai ales pe tine, care ai refuzat imixtiutudinea lor in asociaţie când erai în baston, înainte de alegerile trecute.
   Acuma se răzbună. Nu ai fost deloc diplomat, ţi-am zis nu o dată. Mi-ai cerut sfatul şi nu m-ai ascultat.
   În mintea lor simplă ajutorul primit de la oficialităţile din alte partide înseamnă că le daţi acestora ceva în schimb, că le faceţi cumva reclamă. Ştiu, să nu sari la mine, ştiu că vă doare undeva de partide şi că voi vă înţelegeţi cu oamenii şi pentru ei faceţi, pe ei îi promovaţi, dar minţile înguste nu pot pricepe aşa ceva.
  Vin alegerile şi sunt turbaţi- voi în aceşti ani aţi făcut evenimente multe cu mii de oameni, cine a fost lângă voi şi a ajutat în orice fel a fost văzut şi considerat promovat public de către voi. Am înţeles că ai lor au cam lipsit şi de aici oftica mare.
  Or să vă taie accesul la aprobări, la spaţii publice de manifestări, or sa facă tot posibilul ca prin căţeii lor sa va facă necazuri, să va denigreze, să vă facă de ruşine. Altfel nu au cum, pentru că nu luaţi bani de la stat, nu depindeţi de nimeni, turbează că nu vă pot controla. Oriunde vor avea un om la butoane or să-l activeze. Nu pot influenţa sponsorii pentru că aceştia sunt clar cu voi de ani de zile, dar vor folosi orice metodă mizerabilă să vă blocheze.
  Vezi ca deja au împrăştiat nişte chestii urâte rău despre voi: nici nu ştiţi câte beţii, orgii şi dezmăţuri aţi făcut. O să fii surprins când vei afla. Şi câţi bani de la „Servicii” aţi primit. Să vezi cât de bogat financiar eşti, deşi te chinui cu o amărâtă de pensie de boală.
   Ai grijă, strânge-ţi colegii in jurul tău, atacurile celor două partide de urlători vor fi şi mai rele. Vor face totul sa va îngenuncheze. Noi vom fi cu voi întotdeauna. Important este să vă atingeţi obiectivele, să rezistaţi anul acesta, să realizaţi tot programul vostru, iar tu să nu te enervezi- de data aceasta îţi poate fi fatal. Şi nu te lua cu căţeii din administraţia publică, vor pica unul după altul pe pielea lor.
   Baftă şi tot mai sus!”
 
   Desigur, nu vom renunţa şi de fiecare dată când vom fi blocaţi în vreun fel vom face publice aceste acţiuni.
   Colegii, camarazii si colaboratorii noştri vor fi mereu cu noi, am mai trecut peste situaţii grele.
   Vă ţinem la curent!