„Black Friday” la CSM Ploiești! Strigăt disperat de ajutor foarte urgent dinspre sala Doroftei!

Dragos Trestioreanu -

În ziua în care HCM Râmnicu Vâlcea anunță împrumutul pe un sezon, de la CSM București, al Elenei Șerban, fost de-acum portar al CSM-ului ploieștean, scăzându-se și mai mult astfel valoarea efectivului echipei de handbal feminin, după plecarea și a Ramonei Farcău, Mihaelei Tivadar, Anetei Pârvuț-Udriștioiu și a Oanei Apetrei, trei dintre ele găsindu-și deja angajamente, dinspre sala Leonard Doroftei, sediul CSM Ploiești, s-a auzit, pe seară, uin strigăt disperat de ajutor ultra urgent! Drept urmare, după ce Primăria Ploiești a tratat cu totală indiferență solicitarea de a se aloca suma de 3.000 de euro pentru achitarea baremurilor celor doi arbitri din Polonia și al observatorului EHF din Grecia, oficiali ai partidei retur dintr-o cupă continentală, de la meciul contra echipei HC Neistin, din Insulele Feroe, prima manșă fiind adjudecată de lotul restrâns al ploieștencelor, se caută sprijin la oamenii de afaceri din oraș, pentru strângerea acestor bani!!!

Dacă nu vor fi găsiți până sâmbătă dimineață, la 10.00, ora desfășurării ședinței tehnice, atunci duelul nu se va mai desfășura, cu toate consecințele de rigoare – amendă dictată de către forul continental FRH-ului și clubului sportiv al municipalității. Și așa, cum se știe deja, vorbim despre nu mai puțin de 50.000 de euro, care tot va trebui să fie plătiți mai devreme sau mai târziu. Este indamisibil și rușinos, totodată, ca de la primărie să nu se dea nici măcar un semn, chiar dacă era ultima zi lucrătoare a săptămânii. Asta ulterior refuzului pentru patru solicitări de rectificare de buget în favoarea CSM Ploiești!

Plecate în deplasare grație unei sponsorizări private, Daciana Balaban-Curtean și bravele ei copechipiere au debutat fericit Ploieștiul într-o competiție continentală intercluburi, prima din istoria orașului. Se știa că va fi și o partidă retur, după șapte zile, se știa că organizarea va necesita bani, se știa că un… forfait pe teren propriu ar fi cea mai mare palmă pe obrazul municipiului și al ploieștenilor. Dar, se pare că administrației locale chiar nu-i mai pasă deloc de obrazul ploieștenilor! Dacă a vrut să facă o economie la buget, dacă a vrut să ne lase doar cu fotbal și volei, dacă a vrut să închidă propriul club sportiv, blocându-l din punct de vedere financiar din luna mai, făcându-se a căuta acul în carul cu fân al… legilor, ar fi trebuit s-o spună franc măcar din luna iunie, prima de după „stop bani”! Nu să-și bată joc de sportivi și antrenori de atâta timp, de parcă ar fi fost sclavi pe plantație! Este prima oară când mi-e rușine că sunt ploieștean! Rușine mare de tot!

Pentru a se mai salva ceva măcar în ceasul al 12-lea, pentru că Primăria Ploiești pare a fi a… altui oraș, se așteaptă un ajutor cât se poate de urgent din partea oamenilor cu bani de aici. Se notează, pe www.csmploiesti.ro, că – dacă se va depăși din donații suma de 3.000 de euro – banii vor fi oferiți celor 10 handbaliste care au acceptat să intre pe teren mâine seară, la sala Olimpia, de la ora 18.00, și se vor lupta să califice nu CSM-ul, ci Ploieștiul în primul rând! Iar asta după cinci luni fără bani încasați! Dacă ele au, se ve vede, atâta onoare, ar fi bine să aibă și ploieștenii cu dare de mână! Nu se vor bate pentru ele înseși, ci pentru a spăla rușina de pe obrazul nostru, al PLOIEȘTENILOR! Stimați concitadini, după exemplul fabuloșilor fani ai Petrolului, care nu se mai opresc din a strânge bani pentru echipa lor de suflet, încercați să adunați suma necesară pentru ca meciul să se dispute, iar fetele să poată salva onoarea PLOIEȘTIULUI, a noastră, a PLOIEȘTENILOR! Ce va fi mai departe vom mai vedea. Până atunci, la capătul unui apel pe telefonul cu numărul 0725/51.31.68 vă așteaptă Costin Ilie, organizatorul de competiții al CSM-ului, gata să îngreistreze donațiile dumneavoastră! Ne este scârbă de ce ni se întâmplă, nouă, ca iubitori ai sportului, ne este jenă de ce li se întâmplă unor handbaliste minunate, să nu ne fie rușine că nu am făcut, ca PLOIEȘTENI, tot ce am fi putut face!