Brăila, Boldești, Slobozia și Moreni. Așa se pregătește o promovare sigură în Liga a III-a pentru Petrolul ’52!

Dragos Trestioreanu -

Spre deosebire de partenerele de întrecere din campionatul Ligii A Prahova, și cu precădere cele din prima jumătate a ierarhiei finale a turului actualei ediții, liderul – ACS Petrolul ’52 Ploiești – a ajuns să dispute meciuri-test, în vederea pregătirii părții a doua a întrecerilor, exclusiv cu echipe de eșalon superior. Al treilea și, chiar, al doilea. Astfel, după divizionara secundă Dacia Unirea Brăila (foto; www.sportonlineph.ro), învinsă la Ploiești, pe sinteticul din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, trupa „galben-albaștrilor” va mai combate cu trei formații din Liga a III-a. Cu Petrolistul Boldești, miercuri, 8 februarie 2017, de la ora 15.00, tot în același loc, apoi vineri, 10 februarie, cu Unirea Slobozia, nefixându-se încă gazda  și ora, și cu Flacăra Moreni, la o dată, oră și loc de desfășurare care vor fi anunțate în timp util. E adevărat că, inițial, debutul în seria partidelor amicale trebuia să se facă la Berceni, cu Tineretul, grupare din Superliga B Prahova, iar finalul testelor – cu o colegă de eșalon, dar nu din același județ, Unirea Bascov, liderul din Argeș. Însă, la primul joc s-a renunțat rapid când a apărut oferta Brăilei, aflată în drum spre casă din cantonamentul de la Poiana Brașov, iar ultimul a picat deoarece argeșenii au cerut în mod expres ca duelul amical să se dispute pe arena Ilie Oană. Solicitare care a fost refuzată, chiria stadionului și celelalte chelutuieli ale unui astfel de meci amical nejustificându-se într-o perioadă fără încasări bănești la club, din cauza vacanței competiționale. Dar, a fost mai bine așa, pentru că, de fapt, astfel se poate pregăti cel mai bine viitorul sezon oficial, dorit a fi unul în Liga a III-a.

textÎn condițiile în care nicio combatantă din Liga A Prahova, în afara Petrolului ’52, nu și-a făcut public, la startul competiției, obiectivul calificării la baraj, este clar că ploieștenii sunt cei care trebuie să pregăteasacă din timp și perfect viitorul pe termen destul de scurt. Totuși, nu va fi chiar un galop de sănătate. Câtă vreme – refuzând să pună… căruța înaintea cailor, adică să atace promovarea fără a avea totul pus la punct – CS Blejoi va fi un adversar tare, sportiv vorbind. Sigur, mai sunt și alte altele demne de a fi luate în seamă, precum AFC Bănești-Urleta, CS Cornu sau Petrolul Băicoi. Însă, este ușor de prevăzut, acum, că lupta pentru locul 1 se va da între Petrolul și Blejoi. Două echipe serioase, cu loturi la fel, cu antrenori având aceleași idei, nu degeaba lucrând împreună în două rânduri, și cu același număr de puncte, doar un singur gol în plus pe linia celor înscrise, în condițiile unui golaveraj egal, putând face departajarea la finele turului, anul trecut, în favoarea Petrolului.

Ca și ploieștenii, blejoienii au debutat tare în seria meciurilor amicale, câștigând la Berceni și, apoi, la Câmpina, în dauna celei de-a treia echipe de pe podiumul primei părți, mai sus-amintita AFC Bănești-Urleta. Cu șapte goluri marcate și două primite, CS Blejoi dovedește, chiar dacă neoficial deocamdată, că îi va sufla în ceafă Petrolului ’52 și în retur. Cu atât mai mult va spori însă cota de atractivitate a manșei a doua directe, de luna viitoare, de pe „Ilie Oană”, una de la care iubitorii de fotbal locali nu ar trebui să lipsească, anunțându-se un meci pe cinste. Sigur, nu va mai veni, atunci, o echipă cu ștaif la Ploiești, așa cum s-a întâmplat din toamna lui 2011 și până a început play-out-ul Ligii 1, în iarna lui 2016, dar și la nivel inferior poate exista un fotbal care place, iar o rivalitate sportivă declanșează energii nebănuite. Este, realmente, tot ce se așteaptă nu numai de la acel derbi, ci și de la tot returul. Doar așa se vor putea (re)atrage, în „templul” fotbalului ploieștean, cele 4-5.000 suporteri care au dispărut de la meciul de debut cu AS Tufeni Băicoi și până la finele turului!