Există și idei bune în privința asocierii ACS Petrolul ’52 cu Primăria Ploiești. Altele decât eventuala intenție a… acaparării clubului, evident!

Dragos Trestioreanu -

În urmă cu două zile, am citit pe un site local (https://jurnalulph.ro/editorial/51352-doar-o-parere-despre-petrolul-ploiesti.html) un punct de vedere – în fapt o propunere concretă – al domnului avocat George Botez, consilier local, cu privire la asocierea ACS Petrolul ’52 cu Primăria Ploiești. A fost pentru prima oară când m-a atras o idee referitoare la acest subiect care este dezbătut de luni bune. M-a atras propunerea unui jurist bine cunoscut, membru de mult timp al Consiliului Local Ploiești. O persoană care – sunt convins – știe tot ce mișcă în primărie. Motiv, pe cale de consecință, să acord atenție punctului de vedere al dânsului. Mai ales că, dincolo de a fi om politic și expert în administrația locală, prin experiență, avocatul George Botez este familiarizat cu sportul, în general, și cu fotbalul, în special, fiind un mare suporter al Petrolului. O entitate pe care, în editorialul dumnealui, o denumește – parafrazând sloganul Barcelonei – „mai mult decât un club”! Chiar sunt pe aceeași lungime de undă cu dl avocat Botez atunci când afirmă așa ceva despre echipa de suflet a noastră, a amândurora, Firește, deoarece, și pentru mine, Petrolul a fost, de peste 60 de ani, „mai mult decât un club”. Și-l cred, drept urmare, când face o astfel de afirmație, necatalogând-o deloc o simplă dorință de a atrage capital politic într-o zonă acaparată, nu cu mult timp în urmă, de către actualul edil-șef. Nu consider că aceste cuvinte ar face parte dintr-un eventual „război” electoral, în care cineva ar vrea să ia viteză, din timp, înaintea altcuiva. Timpul pedepsește, s-a observat, orice asemenea încercare, de altfel.

Revenind la editorialul dlui George Botez, citez – pentru cei care nu l-au parcurs, încă – un pasaj foarte interesant: „municipiul Ploieşti intră asociat în asociaţia sportivă PETROLUL 52, la fel ca fondatorii şi ca și ceilalţi membri, aducând drept aport dreptul de folosinţă gratuită asupra mărcii PETROLUL pe perioada asociaţiei şi, eventual, un drept limitat de folosinţă asupra stadionului, la competiţii. Îşi trimite om (nu oameni!) în Consiliul de Administraţie, cu drepturi egale cu ceilalţi (nu veto, tată!) şi se regândeşte întreaga structură, pentru echilibrul decizional”. Apreciez că toți aceia care optează pentru varianta propusă de dl primar în exercițiu ar trebui să se gândească, înainte de a-l bănui pe dl consilier, aparținând unui partid aflat în opoziție, de idei diferite pe acest subiect, cu un interes special personal, față de cele ale membrului altuia, aflat la putere, că toate cuvintele de m ai sus rămân înscrise negru pe alb. Pentru totdeauna! Deci, nu vor putea fi retrase, vreodată, de către domnia sa! Sunt convins că, dacă ar ajunge pe fotoliul de edil-șef, avocatul George Botez nu-și va schimba ideile de acum. Știe mai bine decât oricare care ar fi riscul de a zice azi ceva, iar mâine, altceva! Din acest motiv, îl consider drept credibil în c eea ce privește propunerea dumnealui. Chiar dacă aș putea fi blamat, de ce nu? Este una care nu seamănă cu o eventuală acaparare a clubului găzarilor! Nicidecum!

Oferind, în același editorial, toate explicațiile privind nu neapărat imposibilitatea unei astfel de asocieri, din motive legale, George Botez oferă și soluția încheierii onorabile a unui scandal care pare deja fără de sfârșit. Și cel mai aprig dușman al domniei sale sau al partidului de care aparține – menționez că nu sunt… avocatul niciunuia, devenind de mai multă vreme neutru, în ceea ce privește simpatiile politice – ar trebui să recunoască franc că propunerea avocatului este cea mai bună în momentul de față. Asta în situația în care observ că nu se mai iau deloc în calcul și alt fel de variante, precizând că rămân totuși la convingerea că un finanțator potent și serios de afară, cu autohtonii ne-am săturat de… insolvențe și falimente, ar fi accea care va asigura independența deplină a clubului găzarilor. Implicit deschiderea drumului către adevărata mare performanță. În caz contrar, se va merge la infinit cu veșnica mică ciupeală, cu succese în salturi, dintr-un regim în altul, cu colapsuri ș.a.m.d. Ca om care cunoaște legile și aplicarea lor, dl avocat Botez oferă, e clar, calea sigură, internă, să se meargă înainte, deblocând o situație incertă. Dacă se așteaptă TOTUL de la municipalitate, atunci vom avea parte de un déjà vu! Din păcate! Așa cred…