„Explozie” la CSM Ploiești! „Fitilul”, aprins de Direcția economică din primărie; „bomba” – la sala Doroftei

Dragos Trestioreanu -

Să citești și să auzi, zilnic, pe toate canalele media, ce se întâmplă cu salarizarea și, adăugând și cheltuielile curente, cu activitatea blocată de la CSM Ploiești și ți-ar fi destul. Dar să nu vină nici măcar o reacție concretă, publică, în acest caz, dinspre Primăria Ploiești, așa ceva este deja de nedescris. După greva de ieri a handbalistelor, căci grevă se poate numi refuzul, absolut justificat, al fetelor de a se antrena – motiv pentru care s-a ratat șansa ca ploieștenii să le vadă pe Cristina Neagu și coechipierele ei, în două amicale la „Olimpia”, cu trupa lui Neven Hrupec, înainted de JO -, să nu se miște nici măcar un deget, vorba vine, este de neconceput. Un răspuns la îndemâna decidentei blocării remunerațiilor sportivilor, antrenorilor și colaboratorilor de la CSM. Haideți, este ceva de domeniul fantasticului!

Cui al lui Pepelea, plățile prin PFA-uri către cei mai sus-nominalizați s-au dovedit a fi fost legale. Asta conform actelor anexate de către conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploiești. Dar, iată, nu și un motiv suficient pentru directoarea Nicoleta Crăciunoiu. Cea care i-a obligat pe șefii de la instituția cu sediul la sala Doroftei să întrerupă, de azi, sine die – s-a mai auzit pe undeva despre așa ceva?!? – activitatea.

Sigur că pe capul doamnei Crăciunoiu nu o sta doar avizarea banilor pentru CSM, dar când a ajuns cuțitul la os se mai lasă deoparte alte treburi și se mai apleacă, apoi, într-acolo unde arde. Bănuiesc că, dacă existau probleme de natură juridică în privința anexelor la scrisoarea, disperată, adresată staff-ului la vârf al municipalității, inclusiv domniei sale, doamna directoare ar fi ripostat pe loc. Dar, nota bene, nu a făcut-o deloc astăzi, pentru o adresă primită ieri. Orice activitate atunci când este paralizată atrage după sine mari necazuri. În sport, cu atât mai mult. Ca o primă consecință, o echipă care a avut norocul, formidabil, de a fi primit un wild-card pentru a participa într-o cupă europeană, cazul handbalistelor de la CSM, poate rămâne peste doar câteva zile… fără componentele lotului! Regulamentul FRH este cât se poate de limpede. Neplătite timp de câteva luni, toate handbalistele pot depune memoriu și, la prima ședință, vor fi exonerate de contractul avut în derulare, transferându-se altundeva fără nicio compensație financiară pentru club, primind statutul de jucătoare libere de angajament. Ca să nu mai spun că a te înscrie într-o întrecere continentală și a nu putea participa apoi atrage după sine o amendă usturătoare. Ba chiar, și interdicția de a se mai participa în competiții de acest gen pentru o perioadă lungă de timp. Norocul, dacă se poate spune astfel, al doamnei directoare Nicoleta Crăciunoiu este că încă nu au început pregătirile și la cealaltă prim-divizionară din club, cea de baschet masculin. Căci am fi auzit de o… dublă grevă!

Potrivit știrilor care circulă pe siteurile locale, aflate în pericol de a nu putea să se deplaseze în Insulele Feroe, pe terenul primei lor adversare din Cupa EHF, Mihaela Tivadar & Co. au de gând să se prezinte, mâine, în fața consilierilor locali, la ședința ordinară a acestora. Evident, pentru a le expune acestora, pe viu, situația lor dramatică din acest moment. Bine fac, deoarece poate așa se va desface totuși… nodul gordian pe care l-a „înnodat” doamna Crăciunoiu. Stimată doamnă, doar un cuvânt: da sau nu? Mai precis, este legală sau nu este plata banilor către sportivi, antrenori și colaboratori, prin PFA-uri? Dacă da, ar exista vreo explicație logică pentru cele aproape trei luni de întârziere a plăților?