Fostelor glorii li s-a interzis „Ilie Oană”! Vor să facă astfel o conferință de presă… sub cerul liber!

Dragos Trestioreanu -

Citesc pe www.jurnalulph.ro că fostelor glorii ale Petrolului li s-a interzis organizarea unei conferințe de presă în sala special amenajată la arena Ilie Oană, întâlnire în care doreau să explice ce-și propun cu privire la proiectul renașterii clubului găzarilor. Da, lui Mircea Dridea – cel mai tritrat fotbalist din istoria echipei fanion a Ploieștiului – și fostului căpitan al acesteia, Octavian Grigore, cel care a jucat numai la Petrolul, li s-a spus NU SE POATE! Incredibil!!! Arena Ilie Oană este în proprietatea municipalității, cea care, în astfel de cazuri, prin oficiali ai săi, e și singura în măsură să dea – ori să nu dea – acrodul pentru a se desfășura o întâlnire cu jurnaliștii. Mircea Dridea și Tavi Grigore, ca și ceilalți membri fondatori ai Asociației Petrolul 52, nu doresc să vină la stadion și să spună… povești din viața lor, ci să ofere detalii despre un subiect foarte delicat pentrun toată suflarea petrolistă: încercarea de a construi o nouă echipă, care să ducă mai departe brandul Petrolul. Este absolut necesară o astfel de conferință de presă, pentru că, până acum, chiar dacă s-a mai vorbit despre acest proiect, nu s-a spus totul. Desigur, este de așteptat ca și susținătorii celuilalt proiect, al lui Vivi Răchită, să organizeze o astfel de conferință de presă. Numai așa, prin intermediul mass-media, declarându-se concret ce vrea fiecare să facă pentru un nou viitor al Petrolului, suporterii vor decide, în cunoștință de cauză, care este proiectul viabil, pentru acest moment.

Într-un asemenea context, ar fi pe deplin justificat ca oficialitățile care au decis interzicerea unei conferințe de presă la sala de la stadion să aibă bunul simț de a spune public care a fost rațiunea refuzului. Fie, eventual, a banilor pentru închirierea sălii, fie a oricărui alt motiv. Arena este a ploieștenilor, iar ei trebuie să fie informați de ce unor foști mari fotbaliști, care au adus glorie Ploieștiului, nu li se dă voie să le vorbească fanilor în spațiul alocat pentru întâlniri cu media. Este absolut necesar a se da această explicație oficială, pentru a nu se da frâu liber speculațiilor cum că un nou anagajat al primăriei ar fi, de fapt, „artizanul” acestei decizii fără precedent. Cum, în momentele de restriște, se impune strângerea rândurilor, parcă nu aș crede că persaona respectivă ar avea vreo influență asupra unei astfel de măsuri. Că ar fi avut, pasămite, drept de veto! E posibil să fi fost altceva, iar dacă așa a și fost, repet că trebuie explicat ploieștenilor nu numai iubitori de Petrolul, ci și plătitori de taxe și impozite, prin contribuția cărora a fost ridicată această arenă.

E de-a dreptul dureros – așa cum a declarat siteului www.jurnalulph.ro – să auzi că Tavi Grigore anunță că se va susține conferința de presă… lângă statuia lui Ilie Oană, din curtea stadionului, dacă altfel nu se poate! Dar, ar fi și culmea ca nici acolo cei care au scris istorie să nu aibă voie să-și prezinte planurile actuale! Că o vor face sub cerul liber, la mai multe grade în termometre, asta ar fi cea mai mare jignire adusă veodată simbolului ploieștenilor! Doamne, iartă-mă, să nu se ajungă să se facă o întâlnire cu presa la… troița din curtea bisericii Sf. Nicolae și Sf. Alexandru Nou, din imediata vecinătate a arenei! Așa, ca să „audă” și cei care nu mai sunt, dar au contribuit din plin la existența unui club aproape centenar, ce li se întâmplă celor care (mai) sunt în viață! Sper în mintea cea de pe urmă a proprietarilor lui „Ilie Oană”, cei ai stadionului, ci nu (și) ai numelui ilustrului arhitect al PETROLULUI ADEVĂRAT!