Închideţi tot şi plecaţi acasă

Mihai Ciobanu -

Lucrările la Pasajul de la Gara de Vest sunt în impas. E posibil ca şantierul care şi aşa e în mare întârziere să fie închis pe o perioadă nedeterminată. Ultimul termen de finalizare… 2017. De ce? Pentru că mai marii primăriei – aleşii, cum le place să li se spună – funcţionarii şi constructorul nu se pun de acord şi nu reuşesc să afle cine şi de ce a montat alte grinzi.

SGU Ploieşti anunţă că a luat decizia de a închide toaleta publică din centrul Ploieştiului, din parcul Toma Socolescu (cel din faţa Halelor Centrale) şi aruncă pisica în curtea primăriei. SGU afirmă că a decis să închidă wc-un deoarece arată jalnic iar primăria – adică proprietarul budei – nu dă niciun ban pentru reparaţii. La fel s-au închis şi alte toalete publice din diferite zone ale oraşului – cum ar fi cea subterană de peste drum, din zona fântânii de la Ciocârlia. 

Pasajele subterane din Bariera Bucureşti fac subiectul presei de aproape 20 de ani. În toţi aceşti ani primarii care s-au perindat pe la Casa Albă au promis iniţial că le redeschid ca apoi să se lamenteze că se infiltrează apa în ele şi sunt greu de reparat.

Parcul Municipal Vest, un obiectiv de care un oraş aglomerat şi înconjurat de rafinării are o reală nevoie a fost abandonat imediat după ce i s-a tăiat moţul în campania electorală, ca să mai aducă nişte voturi. Între timp lacul e plin de broaşte, aleile pline de bălării iar dacă ai un copil mic rişti să-l pierzi prin iarba necosită înaltă de un metru.

Linia 102 e gata dar tramvaiele nu circulă. Cică deoarece se fac probe la nişte macazuri şi schimbătoare super şmechere. Atât de şmechere încât tramvaiele stau încă în depou iar liniile nu produc decât rugină.

În tot acest timp în Casa Albă şi în instituţiile din subordinea Primăriei şi a Consiliului Local sunt nişte băieţi cărora le place să apară prin presă, să arunce cu rahat unii în alţii, să se vaite de cât de greu e… Măi băieţi, dacă tot nu sunteţi în stare să rezolvaţi aceste probleme, nu mai bine închideţi tot şi plecaţi voi acasă? Poate aveţi altă treabă şi vă reţinem.