Marius Stan, președinte la Petrolul? Pe bune? Chiar așa de mare e „dorul” de… Cooperativă?

Dragos Trestioreanu -

Am citit astăzi, 30 noiembrie 2018, o știre-bombă de pe siteul Realitatea sportivă.net, sub semnătura colegului și prietenului Ciprian Radu. Cum-necum, aflase un zvon care, așa lasă a se subînțelege, ar fi foarte aproape totuși de realitate. Bref, CEO Veolia România, Mădălin-Jorj Mihailovici, ar fi aproape să bată palma cu Marius Stan – fostul șef al campioanei Oțelul Galați și, apoi, edil-șef al municipiului de la Dunăre – pentru a prelua, din iarnă, funcția de președinte executiv al FC Petrolul Ploiești.

Un alt coleg de breaslă local și tot un prieten, Cristian Anghelescu, scrisese, ieri, pe blogul său, că Mădălin Mihailovici are de gând să facă schimbări mari, în pauza competițională care se apropie, mizând pe elementul tânăr atât la echipă și staff tehnic, cât și la „birouri”. Dacă așa ar fi, a auzi acum de Marius Stan ar fi ca… nuca în perete. Stan are 61 de ani, pe care i-a împlinit pe 5 iunie, anul acesta. Deci, numai tânăr nu mai este! Asta, unu la mână. Doi la mână, după ce a lăsat lumea fotbalului pentru a intra în administrație, reușind să fie ales ca primar al Galațiului, nu a mai putut să revină în sportul rege, deși s-a mai spus pe ici, pe colo, că era vizat ba de Concordia Chiajna, ba de Dinamo, ba de nu stiu cine, ajungând însă doar la… UTA, împreună cu un investitor, dar afacerea nu a mai avut finalitate. Trei la mână, deși un președinte cu rezultate, bifând și un titlu național, cu Oțelul lui Dorinel Munteanu, fostul prieten al lui MM Stoica are pusă și eticheta de membru de vază al tristei Cooperative. Cea care a întors sportul rege autohton cu ani mulți, mulți înapoi!

Ar mai fi poate și alte incoveniente în privința lui Marius Stan – chiar dacă se va supăra pe mine amicul Adrian Tedorescu, alias Teo, marele lui prieten! -, și nu puține, însă nu mai e cazul să le amintesc acum și aici. Cert este că, după perioadele „Luca și Bercea” şi „Walter și Capră”, terminate se ştie deja foarte bine și cum, am speranţa ca aceea numită, deocamdată, „Mihailovici şi X” să fie cu adevărat altceva. Adică, ținând cont de calitatea umană și de inteligența managerială a celui care este CEO al partenerului finanțator al Petrolului, să se înregistreze un progres real, clubul să devină unul modern. Pe șleau, un club care să spere, după promovare, să se bată imediat sus, la vârf, să readucă imediat meciurile din cupele europene la Ploieşti, pe „Ilie Oană”, să transfere nu numai fotbalişti liberi de contract, ci şi să și cumpere, să construiască doar loturi competitive și să nu se mai lupte niciodată la retrogradare. Iar asta pentru că ar avea un buget care să-i permită mereu să crească şi să nu mai scadă vreodată. A începe construcția  demnă de secolul XXI cu… întoarcerea în trecut, cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, deși nu-mi doresc deloc așa ceva, vom avea parte de un déjà-vu. Și nu cel cu momentele frumoase din 2013 spre 2015, ci de la finele primverii lui 2016!