Nu eşti un candidat corespunzător dacă nu faci toate lucrurile acestea

Mihai Ciobanu -

1. Dacă nu te duci în piaţă cu încă 3-4 haidamaci după tine ca să palpezii roşiile, sa priveşti contemplativ spre grămada de cartofi şi să zâmbeşti frumos bunicuţelor care vând pătrunjel.
2. Dacă nu ieşi să joci fotbal, ping-pong, tenis în cămaşă elegantă, pantaloni cu dungă şi pantofi de lac. Nu contează nici dacă ai burtă, dacă eşti graţios ca o marmotă sau dacă nu ai făcut sport în viaţa ta; important e să dai bine în poză şi în minge. Iar, dacă şi copiii ar avea drept de vot, nu ar fi exclus să fii văzut nici dându-te pe tobogane şi căluţi cu arc.
3. Dacă nu cauţi pe net poze cu spitale, tramvaie, parcări şi parcuri pe care să pui în fotoshop: „Proiect …”, garantând că tu vei face cu siguranţă ceea ce s-a demonstrat că nu a făcut niciun candidat ajuns primar în ultimii 25 de ani.
4. Dacă nu descoperi cu surprindere ceea ce văd toţi oamenii zi de zi prin oraş sau comună: gropi, mizerie, etc…
5. Dacă nu îţi faci o pagină oficială de Facebook pe care postează nişte copii de la partid în numele tău.
6. Dacă nu te îmbibi de pioşenie şi nu transmiţi mesaje de Paşti lângă o lumânare şi un castron cu ouă roşii.
7. Dacă nu te pozezi cu bidineaua îmbibată în aracet, lipind mândru un afiş electoral pe panoul de tablă.
8. Dacă nu participi cu mare interes la spectacole de teatru, de muzică, de dans, de orice… şi nu te declari extrem de încântat de ceea ce ai văzut. Nu contează că ultimul spectacol la care ai participat a fost cel la care te-ai dus cu clasa, într-a IV-a.
9. Dacă nu te pozezi acasă, ca un gospodar ce eşti, tăind gazonul, ştergând praful de pe bibliotecă, făcând maioneză pentru salata de boeuf sau amestecând în ciorbă.

Continurea… în următoarele săptămâni de campanie electorală.