Păulești nu este locul unde se îmbolnăvesc oamenii de Covid, ci localitate unde aceștia se retrag să se însănătoșească

Daniel Dimache -

Comuna Păulești înregistrează cea mai ridicată rata a incidenței Covid la numărul de locuitori, din județul Prahova, în acest val trei al pandemiei, înregistrat în luna martie. Și în perioada iernii, comuna din imediata vecinătate a Ploieștiului a intrat în scenariul roșu, acest lucru implicând luarea mai multor măsuri restrictive pe plan școlar, economic și în primul rând social, asupra întregii populații.
O nedorită postură în care se află comunitatea păuleșteană, fiind considerată dezordonată, nerespectând măsurile de igienă și protecție. În realitate, la Păulești se poartă masca de protecție, s-au făcut investiții în școli pentru menținerea distanțării sociale și asigurarea protecției copiilor și dascălilor, prin reconfigurarea mobilierului și montarea de paravane mobile, s-au achiziționat tablete pentru toți elevii, pentru studiul online. În spațiile publice se efectuează periodic dezinfecții. La Primărie, locul unde lucrează sau se deplasează pentru rezolvarea problemelor ce țin de administrația locală mulți oameni, au fost luate măsuri drastice de distanțare și protecție.
Așadar, comunitatea păuleșteană este una prosperă, formată din oameni de calitate, care respectă anumite valori sociale și reguli, cu respect al aproapelui și conștientă de realități.
Atunci care este explicația? Din analiza listei cu persoanele pozitive se poate constata că un număr mare dintre acestea au domiciliul în alte localități, însă preferă să se izoleze la reședința din Păulești, într-un cadru care le convine mai mult, ceea ce sugerează că de fapt s-au infectat în afara comunei de la nordul Ploieștiului.
Așadar, este o chestiune care ține de protocolul de înregistrare a îmbolnăvirilor Covid, pentru că dacă ar fi eliminate din statistica ținând de rata infectărilor în comuna Păulești, cazurile cetățenilor care au domiciliul în altă localitate, localitatea ar înregistra o rată sub cota de 3 la mie.
Păuleștiul este, deci mai mult decât localitatea unde se îmbolnăvesc oamenii de Covid, ci localitatea unde aceștia preferă să se trateze.