Zece probleme simplu de rezolvat pentru noul primar al Ploieştiului

Mihai Ciobanu -

1. Faceţi ceva cu intrarea în oraş dinspre Bucov. E mai mult decât ruşinos ca un sens giratoriu de la intrarea în municipiu – mă refer la cel de la intersecţia cu Şoseaua de Centură, să arate în halul ăla de mai bine de 10 ani. Iar placa cu „e drum naţional şi nu ne putem băga” nu ţine. La Bucov, pe DN1B, au fost amenajate două sensuri giratorii superbe, pe bani puţini, de la bugetul local al comunei.
2. Găsiţi dumneavoastră – că TCE se pare că nu găseşte – o soluţie pentru a deservi traseul 35 şi 35 barat (două dintre cele mai aglomerate din oraş) cu autobuze de capacitate mai mare. Cele folosite în prezent sunt, permanent, super aglomerate. Ca să nu mai vorbesc de traseul 5 pe care cei din Mihai Bravu circulă cu nişte troace de acum 30 de ani.
3. Mergeţi în Târgovişte sau în Bucureşti să vedeţi cum arată o piaţă agro-alimentară. Demolaţi mizeria aceea insalubră denumită „piaţă centrală” – o adevărată pată neagră pentru centrul oraşului şi construiţi una demnă de a sta lângă monumentul Halelor Centrale.
4. Urcaţi-vă într-un tramvai care circulă pe noile linii. Am mers eu. Trăncăne şi vibrează la fel ca înainte de modernizarea căii de rulare. Şi cumpăraţi tramvaiele noi pe care le-aţi promis.
5. Găsiţi o soluţie pentru „ferma” sau ce Domnezeu o fi acolo, de la intrarea în Parcul Municipal Ploieşti. Să suporţi mirosul de dejecţii şi să fii lătrat de câini când îţi plimbi copiii prin parc nu prea e demn de un proiect european şi un oraş asemenea.
6. Fructificaţi altfel platoul din faţa Hotelului Prahova. Se poate amenaja o parcare subterană acolo iar suprafaţa s-ar putea transforma într-o piaţă publică, aşa cum e în Sibiu sau Braşov, dând o şansă şi celor care deţin spaţii comerciale în clădirile vechi din zonă să le reamenajeze şi să le transforme în terase, restaurante sau alte astfel de obiective.
7. Lărgirea podului de la… Podul Înalt – o lucrare pe care chinezii ar face-o în pauza de masă, proiect care nu cred că are nevoie de fonduri europene, la un oraş puternic cum este Ploieştiul.
8. Fosta plajă de la Bucov poate fi reamenajată? Că oricum ar arăta mai bine decât parcul municipal, având în vedere că acolo sunt şi copaci.
9. Mergeţi prin centrul oraşului, în zona pietonală să vedeţi în ce hal arată pavajul, fântâna arteziană care nu mai funcţionează, băncile mutate de colo-colo.
10. Gropi…. zeci, sute, mii de gropi pe străzile din oraş care nu au mai văzut asfaltări în ultimii 4 ani.