Eduard Iordănescu şi noul staff tehnic al Fortunei Brazi a fost prezentat oficial

Redactia -

Luni, 14 ianuarie 2013, preşedintele executiv al divizionarei C, Fortuna Brazi, Virgil Munteanu (al doilea de la dreapta; Foto: Ionel Luţan), şi managerul Grigore Sichitiu (primul din dreapta) au prezentat, într-o conferinţă de presă susţinută la arena Chimia, noul staff tehnic, format din antrenorul principal Eduard Iordănescu (în mijloc), secundul Alexandru Radu, poreclit „Cartof”, pe când juca la Metalul Plopeni (primul din stânga), şi preparatorul fizic Ioan Stelescu (al doilea de la stânga), cu un CV deosebit în domeniul învăţământului superior. Din acest colectiv mai face parte şi tehnicianul portarilor, Bogdan Pârvu, care nu a fost prezent la întâlnirea cu jurnaliştii, el nefiind o noutate, pentru că a făcut parte din fostul colectiv tehnic.

După negocieri care au durat o lună, Edi Iordănescu a acceptat oferta Fortunei, deşi a recunoscut că a avut, iniţial, anumite îndoieli: „Probabil că mulţi s-au mirat atunci când am ales să dau curs acestei oferte, în condiţiile în care au fost propuneri concrete din prima ligă. Sincer, la început, şi eu am fost sceptic. Dar, după ce am discutat cu oamenii de aici, după ce mi s-a expus proiectul şi am văzut ce condiţii există la Fortuna, am decis să fac pasul acesta”. Preşedintele Munteanu a ţinut neapărat să anunţe că, de fapt, Iordănescu jr. nu va fi doar tehnician, ci ceva mai mult: „Vreau să precizez, de la început, că Edi nu va fi doar antrenorul principal al echipei noastre, ci rolul său va fi acela de manager general, cu atribuţii şi în ceea ce priveşte transferurile sau alte activităţi ale clubului”. Lucid, fiul marelui fost antrenor Anghel Iordănescu şi-a expus planurile pentru viitorul imediat: „Pentru mine, promovarea în liga a doua nu este un obiectiv, ci consider că e o necesitate. Fortuna nu are voie să rateze această ţintă. Vreau să fac o echipă ofensivă, care să aibă posesie şi să controleze jocul. Apoi, trebuie să ne gândim şi în perspectivă, pentru că, aşa cum am spus, locul acestei formaţii este mai sus de actualul eşalon. Am urmărit toate meciurile disputate în turul campionatului şi mi-am făcut o idee asupra potenţialului echipei. Deja, am adus câţiva jucători noi şi vor mai fi şi alte transferuri, dar prefer să nu vorbesc acum despre posturile care trebuie întărite. Cert este că trebuie să creştem calitatea echipei”. Întrebat de www.gazetaph.ro când a ajuns să albească uşor pe la tâmple, deşi are doar 34 de ani, Eduard Iordănescu a răspuns amuzat: „Întâi de la Gigi Becali, apoi de la domnul Porumboiu. Am glumit, ambii sunt demni de tot respectul pentru investiţiile pe care le fac în fotbal”. Şi despre Petrolul, Edi Iordănescu a avut cuvinte frumoase: „Îmi amintesc cu foarte mare plăcere de acea perioadă din 2003. Am reuşit să promovăm atunci, dar, din păcate, s-au întâmplat anumite lucruri şi echipa n-a ajuns să evolueze în primul eşalon. Am un respect deosebit şi pentru Tavi Grigore, antrenorul meu de atunci, cel care a depus o muncă foarte bună aici, la Fortuna, şi îi mulţumesc pentru ceea ce am găsit”. Vizavi de fostul tehnician, Virgil Munteanu a declarat: „Domnul Grigore are contract individual de muncă cu clubul Fortuna Brazi, nu cu prima echipă. Avem nevoie în continuare de experienţa dânsului, aşa că va primi alte îndatoriri”.

Cât priveşte noutăţile din efectiv, au plecat Marius Vişan la CSM Câmpina, Cătălin Vlad la Conpet Ploieşti, iar Borbely Csaba şi Alin Floruţ spre destinaţii necunoscute. În schimb au sosit deocamdată Cosmin Munteanu, de la Chimia Brazi, Silviu Mureşan (Unirea Alba Iulia), Cătălin Sava (Progresul Cernica), Alin Stoica, de la Damila Măciuca, şi Cristian Andor (Luceafărul Oradea). De luni, 14 ianuarie, ora 15.00, şi până pe 21 ianuarie, Fortuna se va pregăti la arena din Brazi, apoi, imediat după ce Petrolul va părăsi complexul de la Izvorani, va merge acolo, în perioada 22 ianuarie-1 februarie. Din 4 februarie şi până pe 18 februarie se va pleca într-un cantonament la Kemer, în Antalya, acolo unde se vor disputa şase meciuri-test cu echipe de liga a treia şi a doua din Slovacia, Austria, Ungaria şi Azerbaidjan.