Efectele caniculei: incendii şi oameni care au murit înecaţi, încercând să se răcorească

Redactia -

Efectele caniculei: incendii şi oameni care au murit înecaţi, încercând să se răcorească

În perioada 11-15.07.05.2012, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea a trei incendii de vegetaţie uscată în municipiul Ploieşti şi în localităţile Lipăneşti, Berceni, Urlaţi (3) , Şirna (2), Albeşti Paleologu, Valea Călugărească şi Boldeşti Scăieni . În acţiunile de intervenţie a fost angrenat un număr de 60 de pompieri care au intervenit pentru stingerea unei suprafeţe totale de aproximativ 7 ha.12.05.2012, ora 18:04 – incendiu anexă gospodărească


În comuna Năieni, sat Finţeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar S. Marian. Au ars: anexa gospodărească construită din lemn cu învelitoare plăci azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi 200 mc lemn de foc. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

 

13.07.2012, ora 09:47 – incendiu sondă


În localitatea Boldeşti Scăieni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o sondă în proprietatea unui operator economic. Au ars: reziduri petroliere (gaze) din cauza folosirii în mediul exploziv a unei bormaşini electrice. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor aparate electrice diverse (bormaşină) cu improvizaţii sau folosire în alte scopuri.

 

13.07.2012, ora 21:33 – incendiu casă particulară


În localitatea Urlaţi, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar S. Maria.
A ars tavanul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 60.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

15.07.2012, ora 09:15 – incendiu anexă gospodărească


În localitatea Slănic, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar F. Stoica.
A ars: anexa gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 13.000 lei. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

15.07.2012, ora 16:50 – recuperare cadavru persoană decedată


În comuna Ceptura, sat Ceptura de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie pentru degajarea unei persoane decedate prin înec, C. Alexandru în vărstă de 48 de ani ,dintr-un bazin de apă cu o adâncime de aproximativ 4 m.


15.07.2012, ora 19:02 – degajare persoană decedată


În comuna Valea Doftanei, sat Valea Doftanei, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie şi o barcă pneumatică pentru degajarea unei persoane decedate prin înec, C. Vasile în vârstă de 27 de ani, din barajul Paltinu.  La data menţionată numitul nu a fost găsit, cautările au continuat astăzi fiind găsit si identificat trupul la ora 05:00.

 

În ultimele 12 ore echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe partea carosabilă în municipiile Ploieşti şi Câmpina precum şi în Sinaia (4) , Ariceştii Rahtivani, Izvoarele şi Berceni. În municipiul Ploieşti copacul a căzut pe un autoturism ceea ce a condus la pagube materiale însemnate.


Echipajele SMURD au intervenit în 122 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.