Un site de sport central a greșit: Serges Ekollo și Vlad Bogdan nu sunt liberi de contract, ci ai Petrolului și numai împrumutați! Saim Tudor nu a mai ajuns în al treilea eșalon din Turcia, stând în România „bun în grad”

Dragos Trestioreanu -

Un site de sport central a greșit: Serges Ekollo și Vlad Bogdan nu sunt liberi de contract, ci ai Petrolului și numai împrumutați! Saim Tudor nu a mai ajuns în al treilea eșalon din Turcia, stând în România „bun în grad”

Pe un site de sport central s-a postat – lăudabil – o listă cu transferurile echipelor din ediția 2022-2023 a campionatului Ligii a II-a de fotbal. Însă, la două dintre combatante figurează jucători ai FC Petrolul Ploiești ca fiind… liberi de contract, ceea ce nu este real. Este vorba despre mijlocașul ofensiv camerunez Serges Ekollo (23 de ani; foto sus, în stânga), ultima oară împrumutat la FC Buzău, și cel de bandă Vlad Bogdan (19 ani; foto mijloc), la Unirea Dej.

Ekollo a ajuns la fosta adversară a Petrolului din sezonul regular și din play-off-ul campionatului promovării, Unirea Slobozia, iar Bogdan va mai continua, pentru încă un sezon, la mai sus-precizata Unirea Dej. Cu puțin timp în urmă, am scris că ambii fotbaliști au fost împrumutați la cele două grupări mai sus-menționate, în viitorul sezon, citându-l pe președintele executiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr (foto sus, în dreapta). Acesta mi-a confirmat că Serges și Vlad continuă să fie jucătorii echipei ploieștene, fiind numai împrumutați la Slobozia și Dej, nicidecum ajunși acolo cu statut de „liber de contract”. La fel au fost și actualii coechipieri ai africanului, mijlocașii Vlad Prejmerean și Alin Boțogan, detașați, și ei, un campionat, la formația din reședința județului Ialomița. Jucători care și figurează cu această mențiune (împrumutat) în lista de transferuri postată de către siteul de sport central.

Tot cu titlu de împrumut, dar de la FC Petrolul la FC Brașov, s-a dus și mijlocașul de bandă Alexandru Saim Tudor (foto jos, în echipamentul de antrenament al noii sale echipe), care deja se pregătește sub comanda noului antrenor principal al trupei din urbea de la poalele Tâmpei, Dan Alexa. Astfel, Saim Tudor va rămâne „bun în grad”, așa cum se zicea pe vremuri la armată, stând astfel tot în eșalonul secund. Alexa a declarat, pentru www.liga2.prosport.ro, că – știți șablonul! – „Saim e un jucător valoros, care ne poate ajuta”. În urmă cu puțin timp, același Costel Lazăr îmi declara că „Turcu”, așa cum este poreclit jucătorul născut la Istanbul, va pleca cu titlu de împrumut la o echipă din al treilea eșalon al patriei natale. Până la urmă, nu a mai schimbat nici țara și nici eșalonul!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro