Elevii din Bărcăneşti au vestit Ziua Naţională cu candoare, drăgălăşenie şi patriotism

Daniel Dimache -

Elevii din Bărcăneşti au vestit Ziua Naţională cu candoare, drăgălăşenie şi patriotism
Uita-te la acest video pe YouTube.

Uita-te la acest video pe YouTube.

Unităţile şcolare din Bărcăneşti au prezentat astăzi o frumoasă serbare în cinstea Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Cultural-Istoric „Mihai Viteazul, din comună, cu participarea elevilor de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, Şcoala cu clasele I-VIII Tătărani şi Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti. Prestaţiile încântătoare, calitatea actului artistic şi mesajul patriotic au făcut din serbare un spectacol memorabil pentru copii şi pentru întreaga asistenţă. 

Copiii şi cei din jurul lor, din cadrul Primăriei Bărcăneşti, Centrului Cultural, cadre didactice şi, cu o menţiune specială, rapsodul popular Constantin „Titi” Ghinea, care se ocupă ca micii elevi din comună să înveţe şi să se desăvârşească în cântul, jocul şi alte tradiţii populare, au pregătit în mod special acest eveniment. Elevii s-au prezentat în premieră îmbrăcaţi în superbe costume populare, ceea ce a făcut şi mai încântător actul artistic pregătit pentru Marea Sărbătoare Naţională.

„Primăria Bărcăneşti a achiziţionat 12 superbe costume populare pentru fete şi tot atâtea pentru băieţi. Costumaţie completă, inclusiv opinci, la preţuri foarte bune. Este un dar deosebit, de care ne-am bucurat cu toţii. Când copiii au intrat în scenă costumaţi astfel a fost un moment mult apreciat de toată lumea”, ne-a declarat Veronica Diaconu, responsabil Centru Cultural-Istoric „Mihai Viteazul”Bărcăneşti.