Gazeta de Prahova

Elevii din Bărcăneşti, participanţi la proiect dedicat Centenarului

Magazin, Știri

Daniel Dimache

Cu sprijinul primarului comunei Bărcăneşti, Lupu Valeriu, sâmbătă, 29 septembrie 2018, un grup de 24 de elevi ai școlilor din localitate au participat alături de alți elevi din județul Prahova și din municipiul Ploiești, în cadrul proiectului „Centenarul Marii Uniri în cuvinte și imagini” la un concurs de eseuri ce are ca temă Celebrarea Centenarului Marii Uniri și cunoașterea personalității lui Nicolae Iorga, precum și aportul său la realizarea Marii Uniri.


În desfășurarea proiectului, sunt cuprinse ca premii două excursii tematice de lucru, la Vălenii de Munte – Casa Memorială Nicolae Iorga 29 septembrie 2018 și la Palatul Parlamentului, la sfârșitul lunii octombrie 2018.
Eseul trebuie să cuprindă o compunere narativă cu personalitatea istorică a lui Nicolae Iorga.
Acțiunea la care au participat şi elevii din Bărcăneşti s-a desfășurat prin intermediul Centrului Cultural-Istoric din localitatea Bărcănești, cu implicarea școlilor, a Direcției Județene de Tineret și Sport, Asociația Tinerilor Voluntari din Valea Călugărească și Biblioteca Județeană Nicolae Iorga Ploiești.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline