Elevii şi studenţii basarabeni vin în ajutorul unor familii nevoiaşe din comuna Brazi

Daniel Dimache -

Elevii şi studenţii basarabeni vin în ajutorul unor familii nevoiaşe din comuna Brazi

Tinerii basarabeni care învaţă în judeţul nostru, organizaţi în Asociația Elevilor și Studenților Basarabeni din Prahova, au decis să meargă în sprijinul unor familii nevoiaşe din zonă, din satul Stejaru, comuna Brazi.

După ce au identificat familiile care într-adevăr au mare nevoie de ajutor, un grup s-a deplasat la Brazi şi a dăruit, în special copiilor, jucării, dulciuri, brăduţul de Crăciun, dar şi alte alimente şi lucruri trebuincioase care să le mai lumineze sărbătorile familiilor greu încercate.

Au găsit acasă doar una dintre familii (locuiesc 3 familii în două căsuţe), care a promis că vor împărţi totul între ei. Ca să vă faceţi idee cam ce înseamnă chiar şi un mic ajutor, vă spunem doar că oamenii sunt atât de nevoiaşi, încât nu au nici măcar de încălţat toţi dintre ei. Din această cauză, ieşeau pe rând afara.

„A fost un moment foarte emoţionant, ne-au venit tuturor lacrimile, mai ales când copilaşii săreau în sus de bucurie că vor avea pentru prima oară brăduţ de Sărbători”, ne-a spus Olivia Pşenicinîi, secretar al Asociației Elevilor și Studenților Basarabeni din Prahova.

Cei din Asociaţie, în fiecare an, obişnuiau să meargă de Sărbătorile de Iarnă cu daruri la Centrul pentru copii cu dizabilităţi „Sfântul Andrei” din Ploieşti, dar anul acesta au hotărât să procedeze altfel, să meargă la o familie ce are condiţii grele de trai. Şi bine au făcut. Pentru că Dănuț 14 ani, Vlăduț 8 ani, Nicoleta 13 ani, Nicolas 7 ani, Maria 5 ani, Tanti Leana, mama Florica şi ceilalţi din casă pot avea, astfel, primele Sărbători petrecute cu un strop de fericire, după mulţi ani.

Se cuvine să înţelegem noi toţi, care avem ce pune pe masă şi unii poate chiar mai mult decât ar fi nevoie, că nişte tineri, elevi şi studenţi din Republica Moldova, a doua Românie, cum îmi place să spun, care învaţă şi trăiesc departe de casă şi poate nu au o situaţie materială prea bună, unii lucrează ca să se întreţină în facultate, găsesc resursele lor să facă fapte bune pentru semeni din Marea Românie, într-un gest de superbă solidaritate. Demonstraţi că şi aici sunteţi tot acasă, copii şi tineri din Basarabia!