Elicopterele MAI au adus pacienţii infectaţi, de la Braşov, la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Daniel Dimache -

Elicopterele MAI au adus pacienţii infectaţi, de la Braşov, la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI a anunţat, cu o oră în urmă, că a transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cei 3 pacienţi aflaţi în stare critică, de la Braşov:

„În această seară a avut loc o alta ședință de lucru care a reunit toți reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea situației generate de infectarea cu noul tip de Coronavirus.

Discuțiile au vizat problematicile avute în soluționare, incidente domeniilor de specialitate, și identificarea soluțiilor optime pentru eficientizarea misiunilor de raspuns, in sprijinul autorităților și a persoanelor aflate în dificultate.

Un aspect prioritar regăsit pe ordinea de zi a vizat transferul pacienților internați in Secțiile de terapie intensivă din țara, unde capacitatea maximă de primire a altor posibil pacienți diagnosticați cu Covid -19 depășește 75%.

Astfel, în cursul acestei zile au fost realizate două misiuni de transfer pentru 5 pacienți aflați în stare gravă ( intubați și ventilați mecanic) de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brasov la Ploiești.

Transporturile s au realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD de la Iași și București.”