Emoții mari, la „Olimpia”, pentru CSU Asesoft, la meciul împotriva Energiei Rovinari

Redactia -

Emoții mari, la „Olimpia”, pentru CSU Asesoft, la meciul împotriva Energiei Rovinari

În etapa din acest week-end, CSU Asesoft Ploiești a revenit în sala Olimpia după eșecul dureros din urmă cu trei zile, din meciul cu Khimki Moscow Region, și a arătat că nu și-a revenit pe deplin din tristețea acelei înfrângerii. Cu un antrenor nou, Florin Nini, și un lot cu mult îmbunătățit, în intersezon, mai ales prin aducerea unor pivoți puternici, precum bosniacul Ermin Jazvin și sârbul Dalibor Djapa, benefiicind și de fantezia americanilor Giordan Lee Watson, Porter Silvanus Troupe și, în special, Louis Darby jr., ca și de contribuția grecului Konstantinas Kakaroudis și a isrealianului Tal Karpelesz, Energia Rovinari este acum o nucă foarte greu de spart. Așa cum s-a și întâmplat, cu mari emoții pentru ploieșteni, în finalul disputei urmărite de circa 2.000 de iubitori ai baschetului din municipiu. Cu două sferturi câștigate în „Olimpia”, gorjenii erau cât pe-aici să se impună și la scorul general, numai experiența și destul noroc, să recunoaștem, au condus la succesul, la doar două puncte distanță, al lui Cătălin Burlacu și a coechipierilor săi: 84-82 (19-23 25-22; 13-20; 27-17). După cum se vede, oaspeții au intrat în actul decisiv cu un ecart de opt lungimi, iar cum jocul campionilor nu mergea deloc ceas, era posibil să se întâmpăle orice. De fapt, totul s-a decis aproape de sunetul sirenei, după două aruncări libere ratate de către Burlacu, la 82-82, dar Vladimir Tica (foto, la minge; Mirela OPREA) a finalizat excelent după o recuperare de maestru, iar Adrian Guțoaia i-a „suflat” mingea lui Troupe, pe atacul următor, când mai erau doar câteva secunde de joc. Și, deși au avut repunere, pentru că Alhaji Mohammed a călcat linia în drum spre coșul advers, cei de la Energia nu au mai avut timpul necesar pregătirii cu succes a unui final prea din scurt. Convins aproape că baschetbaliștii pe care îi antrenează ar putea da lovitura la Ploiești, fostul secund de la Steaua și principal la BCM Târgoviște, campioana baschetului feminin autohton, Florin Nini, a făcut veritabile crize de nervi la time-out-uri, în ultimul act, atunci când scorul începuse să se strângă, iar Asesoftul se apropia amenințător. Ceva mai calm, omologul ploieștenilor, Vladimir Aranutovic, care a optat pentru trimiterea în tribună a lui Christopher Lee Dunn, ca jucător străin în plus față de regulamentul FRB, și-a dirijat cu inteligență jucătorii și s-a obținut astfel victoria ce a adus cu sine locul 1 în ierarhia la zi a sezonului regulat din LNBM. Acum, CSU Asesoft se va deplasa puțin mai liniștită la Izmir, pentru jocul de miercuri, 27 noiembrie 2013, cu Pinar Krașiyaka. în fața căreia își dorește revanșa după insuccesul de acasă, din etapa a II-a a întrecerilor grupei E din EuroCup.

CSU ASESOFT: Filip Adamovic (12 puncte; 1×3), Alhaji Mohammed (18; 1×3), Rawle KJ Marshall (7; 1×3), Cătălin Burlacu (8; 2×3), Vladimir Tica (19)/Gerald Raymond Lee jr. (12), Dragan Zekovic (4), Adrian Guțoaia (4; 1×3), Szijarto Levente. Nu au jucat:  Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu, Adrian Movileanu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

ENERGIA: Giordan Lee Watson (8; 1×3), Porter Silvanus Troupe (11; 3×3), Louis Darby jr. (17), Konstantinas Kakaroudis (13), Dalibor Djapa (20; 4×3)/Ermin Jazvin (10), Tal Karpelesz (3; 1×3), Bariș Aktas. Nu au jucat deloc: Răzvan Bratoloveanu, Alexandru Gliga, Cătălin Vlaicu, Claudiu Alionescu. Antrenor: Florin Nini.

Au arbitrat: Doru Vinași (Cluj), Laurențiu Grigoraș (Buzău) și Adrian Habor (Târgu Mureș).

Comisar FRB: Nicolae Danețiu (București).

Eliminare pentru 5 greșeli personale: Dalibor Djapa.

Înainte de meci, centrul finlandez de origine americană, Gerald Raymond Lee jr., a avut parte de o frumoasă surpriză de ziua lui, la împlinirea vârstei de 26 de ani primind, pe teren, un tort ornat cu artificii. Mai mult, el s-a bucurat și de aplauzele generoase ale asistenței din sală. Date fiind noile așteptări față de Energia Rovinari, gorjenii au venit însoțiți la Ploiești de o galerie formată din circa 25 de fani frfenetici, dar și de alți suporteri, postați în tribuna nouă. Motiv pentru omologii ploieșteni să se implice mai mult în susținerea favoriților, ceea ce s-a vazut în finalul de infarct.