Enza-Yamissi şi Bokila i-au „dat afară” de la Petrolul pe Bikana şi Roman

Redactia -

Ultimele două transferuri, perfectate luni, 16 iulie 2012, şi marţi, 17 iulie, de SC FC Petrolul Ploieşti, cele ale fundaşului central stânga Manasse Ruben Enza-Yamissi şi al atacantului Jeremy Bokila (foto, la antrenament, în echipamentul „lupilor”; www.fcpetrolul.ro), au determinat conducerea clubului găzarilor să renunţe la alţi doi jucători din efectiv. Astfel, aşa cum era de aşteptat, camereunezul Vincent Bikana a fost anunţat că e liber să-şi caute echipă, iar lui Mihai Roman II i se va găsi alta să poată evolua mai mult, fie din primul eşalon, fie chiar din al doilea, acolo unde va merge însă sub formă de împrumut.

Despre Bikana, zvonurile au fost contradictorii, pe de o parte afirmându-se că el nu şi-ar mai fi dorit să continue la Petrolul, iar pe de alta, că antrenorul Mircea Rednic – dezamăgit de prestaţia foarte slabă a fotbalistului de culoare, în turneul din Austria şi Germania – a anunţat conducerea „galben-albaştrilor” că nu mai are nevoie de acest fundaş central stânga. Şi Bikana, şi Roman au fost prezentaţi duminică, 15 iulie, la meciul cu echipa de tineret a lui AEK Atena, dar pe teren nu a intrat decât olteanul, africanul – purtător al tricoului cu numărul 4 – nemaifiind deloc folosit, lăsându-se de înţeles, încă de-atunci, că nu va mai face parte din planurile de viitor ale lui Rednic.

Rămâne acum de văzut dacă nou-veniţii din Republica Centrafricană şi  Republica Democratică Congo, ambii deţinând însă şi cetăţenia Franţei, respectiv a Olandei, îşi vor putea face loc repede în primul „11” sau vor fi, cel puţin la început, doar jucători de schimb, pe parcursul partidelor din Liga I, ce vor debuta vineri, 20 iulie, Petrolul jucând a doua zi, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, contra Ceahalăului Piatra Neamţ, în transmisia primului canal al postului de televiziune DigiSport. Reamintim că Manasse Ruben Enza-Yamissi a semnat un contract pe 3 ani, iar Jeremy Bokila este împrumutat pe un sezon, de la prim-divizionara belginană Zulte Waregem, dar cu opţiune de cumpărare definitivă, vara viitoare, şi un anagajament ulterior întins pe o durată de doi ani. Bokila a fost unul dintre golgheterii din Eredivisie, primul eşalon din Olanda, el fiind detaşat, în ediţia 2011-2012, la Sparta Rotterdam.