Erbașu ne explică cum va face drumul, în 4 ani, de la Valea Doftanei spre Brașov

Daniel Dimache -

Erbașu ne explică cum va face drumul, în 4 ani, de la Valea Doftanei spre Brașov

Construcții Erbașu a explicat, prin intermediul social media, cum va realiza proiectul de drum din Valea Doftanei, Județul Prahova – Brădet, Județul Brașov:

”Pornim la drum cu un nou proiect important de infrastructură rutieră: ”Reabilitarea și modernizarea DJ102I, Valea Doftanei, Județul Prahova – Brădet, Județul Brașov.”

Reabilitarea și modernizarea DJ102I se va realiza pe o lungime totală de 25,63 km și va asigura legătura între partea de sud a țării (judeţul Prahova) și partea centrală (judeţul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m.

La finalul lucrărilor, DJ102I va avea o structură rutieră modernizată de la fundaţie şi până la asfalt. Va fi un drum cu o lăţime a platformei de 8 metri, care va dispune de două benzi de circulaţie, acostamente şi rigole pe întreaga lungime, de noi poduri şi podeţe transversale, de o modernizare a acceselor la drumurile laterale, precum şi de parcări amenajate.

Durata totală a proiectului va fi de 48 de luni, dintre care 6 luni sunt alocate proiectării.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Brașov.”