Eroii comunei Păuleşti, cinstiţi aşa cum se cuvine

Redactia -

Eroii comunei Păuleşti, cinstiţi aşa cum se cuvine

O plachetă nouă de marmură, pe care au fost gravate numele eroilor care s-au jertfit în cel de-al doilea Război Mondial a fost realizată prin bunăvoinţa primarului Sandu Tudor şi cu sprijinul Consiliului Local şi montată pe Monumentul Eroilor amplasat în Parcul cu Castani din localitate.

Placheta de marmură a fost realizată pentru a cinsti aşa cum se cuvine pe cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră la fel cum eroii din satul Cocoşeşti sunt comemoraţi printr-o plachetă similară amplasată la troiţa din localitate.

De altfel, Monumentul Eroilor este, an de an, locul unde sute de oameni iau parte la emoţionante ceremonii, atât de Ziua Eroilor cât şi de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. 

Săptămâna care a trecut, în data de 25 mai, au avut loc ample manifestări de comemorare a eroilor din Păuleşti, eveniment la care au luat parte circa 400 de persoane, dintre care 200 de copii de la şcolile din localitate. Graţie sprijinului venit din partea celor trei unităţi de panificaţie care activează pe raza comunei Păuleşti, aceştia au primit prăjituri şi alte preparate de patiserie. 

Foto: Facebook, Constantin Ilie

Această prezentare necesită JavaScript.