Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Ploieşti

Redactia -

Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Ploieşti

Luni, 22 decembrie 2014, în Ploieşti au fost organizate ceremonii militare de comemorare a Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Astfel, începând cu orele 10:00 au fost ţinute slujbe religioase şi depuse coronae de flori la mormintele eroilor de la Cimitrul Bolovani, Cimitirul Viişoara şi Cimitirul Eternitatea dar şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Catedrala “Înălţarea Domnului”.

Totodată, la orele 11:00, la monumentul Eroilor din faţa Palatului Administrativ câteva zeci de prahoveni au asiatat la ceremonia militară organizată în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. A fost intonat Imnul Naţional al României de către Fanfara Militară şi a fost oficiată o slujbă religioasă.

Au fost depuse coronae de flori din partea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, ai Instituţiei Prefectului, ai Primăriei Ploieşti, ai Asociaţiei Revoluţionarilor Prahoveni, dar şi din partea mai multor instituţii deconcentrate, instituţii culturale şi partide politice. Cermonia militară s-a sfârşit cu defilarea gărzii de onoare.

Din partea Consiliului Judeţean Prahova a fost prezent vicepreşedintele Bogdan Toader şi consilierii judeţeni Ludmila Sfârloagă, Marius Fenechiu, Rareş Enescu, Adrian Dobre, Radu Ionescu şi Gheorghe Neaga.