Eșec cu semifinalista Cupei Serbiei. Nou „transport” de francezi, în tabăra găzarilor

Dragos Trestioreanu -

Eșec cu semifinalista Cupei Serbiei. Nou „transport” de francezi, în tabăra găzarilor

La fix 48 de ore după remiza cu goluri în compania echipei din Jelen Superliga, Spartak Subotica, Petrolul a bifat cel de-al patrulea meci-test din cantonamentul de la Zlatibor, de data aceasta cu FK Jagodina, ocupantă a poziției a X-a în trecutul sezon, dar și semifinalistă a Cupei Serbiei, fiind eliminată după o dublă manșă de către trupa carea avea să câștige eventul în țara vecină, Partizan Belgrad. Posibil obosiți și recuperându-l doar pe Jeremy Faug-Porret dintre absenții din amicalul precedent, „lupii” au dat dovadă iar de sterilitate în atac – cele cinci reușite din partida cu amatorii de la FK Cajetina neputând fi un reper convingător – și, mai mult, au manifestat slăbiciuni și în defensivă. Sârbii s-au impus cu 2-0 (1-0), după ce Susnjar (foto; www.fcpetrolul.ro) a transformat, ]n minutul 30, o lovitură de la „11 metri”, ulterior – notează siteul clubului găzarilor – unui henț, în careu, al lui Alexandru Benga, iar mai spre finalul întâlnirii, Radovic (79), jucător intrat în repriza secundă pe teren, a mărit decisiv avantajul gazdelor, ca urmare a unei erori a lui Sanaa Altama.

Debutul testului a fost însă favorabil Petrolului, dar cel mai periculos om din ofensivă al „galben-albaștrilor” a fost… căpitanul-mijlocaș Laurențiu Marinescu, care a avut două bune oportunități de a marca, un alt mijlocaș, Gevaro Nepomuceno, ratând și el deschiderea scorului. Selymes Tibor a optat iar pentru așezarea 1-4-1-4-1, din dorința unei apărări solide, însă acest sistem nu prezintă și eficacitate în atac, vârful impus, din nou Vlad Rusu, nelipindu-se încă de gol. În ultima jumătate de oră a confruntării, antrenorul principal al petroliștilor a forțat egalarea cu trei atacanți, deja-amintitul Rusu, plus Harlem-Eddy Gnohere și Nicolae Milinceanu. Fără succes totuși, lipsei de inspirație în fața buturilor adverse adăugându-i-se greșelile din defensivă. Și astfel, a venit și prima înfrângere din perioada pre-competițională.

De-acum, Selymes mai beneficiază de doi francezi, ambii cu CV-uri interesante. Unul a și debutat, prinzând 35 de minute în mitanul al doilea. Este vorba despre  mijlocașul stânga de 25 de ani și 1,70 metri, Anthony Bova, cel care l-a înlocuit pe… fundașul dreapta Andrei Peteleu. De miercuri, la dispoziția tehnicianului Petrolului se va pune și fundașul stânga Guillaume Rippert, un fotbalist experimentat de 30 de ani, trecut pe la FC Nantes, Valenciennes, Metz, Evian, Laval, în țara lui de baștină, și Energie Cottbus, în Germania. Bova a jucat, în Franța, la Brest și Beauvais, iar în Belgia – la Mouscron, La Louviere și Mons, de la ultima formație sosind, la Ploiești, și Gnohere. Cei doi „cocoși” au la dispoziție câteva zile de antrenamente și un singur meci-test, cel de vineri, 3 iulie 2015, cu Mladost Lucani, pentru a-l convinge pe Selymes Tibor că merită un contract. Iar asta pentru că pe www.fcpetrolul.ro s-a anunțat că amicalul de joi, cu Borac Cacak, nu se va mai disputa.

În partida cu FK Jagodina, s-a folosit următorul efectiv: Pecanha (62 – Cobrea) – Peteleu (55 – Bova), Benga (55 – Alecsandru), Faug-Porret, Al. Chiriță – Ropotan (55 – Altama) – Nepomuceno (60 – Milinceanu), L. Marinescu (cpt), Zoubir (65 – Andre), Hassan (63 – Gnohere) – Vl. Rusu. Au lipsit Mirel Bolboașă, din motive tehnice, Marian Dean Beța, Yohan Bocognano și Cheikh Diarra, toți trei nerefăcuți după diverse probleme de ordin medical. De subliniat că ziua meciului cu Jagodina a fost ultima din contractul semnat de Peterson dos Santos Pecanha cu SC FC Petrolul în urmă cu doi ani. Din fericire pentru fanii „lupilor”, titularul inamovibil al buturilor echipei fanion a Ploieștiului a semnat un nou angajament întins până la finele lunii iunie 2017. Astfel, poarta găzarilor se va afla și în continuare pe mâini bune. „Am semnat un nou contract, iar acesta este un lucru important pentru mine, sperând ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine pentru Petrolul, să depăşim dificultăţile pe care le-am avut în ultimele şase luni, iar viitorul clubului să fie unul foarte bun” – a declarat Pecanha pentru siteul oficial al clubului.