Eșec pe teren neutru al invincibilei ACS Petrolul ’52 în meciurile amicale din inter-sezon. După patru victorii și o remiză albă, fără gol primit, unul singur încasat a coincis cu primul… duș rece!

Dragos Trestioreanu -

Eșec pe teren neutru al invincibilei ACS Petrolul ’52 în meciurile amicale din inter-sezon. După patru victorii și o remiză albă, fără gol primit, unul singur încasat a coincis cu primul… duș rece!

În inter-sezon, divizionara secundă ACS Petrolul ’52 Ploiești – echipă antrenată din această vară de un prahovean posesor de licență PRO, Nicolae Constantin – a disputat până astăzi, 17 iulie 2021, la ora 11.00, cinci meciuri amicale, încheiate cu patru victorii și o remiză albă, după 10 goluri marcate și niciunul primit, două dintre jocurile-test fiind în compania unor trupe bune de Liga 1, Farul Constanța (ex-Viitorul) și Chindia Târgoviște. Tot până azi, a durat, totodată, și invincibilitatea „lupilor” din partidele amicale. Asta deoarece – pe teren neutru – la Râmnicu Sărat, noua FC Buzău (fosta SCM Gloria Buzău transformată pentru a putea ataca promovarea, din punct de vedere regulamentar) administrându-le ploieștenilor un singur gol, cel dintâi primit până în prezent de aceștia în acest gen de dispute pre-competiționale. A fost o reușită suficientă pentru un succes la limită, cu 1-0 (1-0). Interesant este că unicul gol a fost bifat de către un fotbalist de care Nae Constantin se pare că nu a mai avut nevoie și ar fi acceptat împrumutul lui la Buzău, pentru un sezon. Serge Yvann Ekollo Malolo (foto sus, în echipament albastru-negru, aflat pe linia careului mic) a fost dorit din nou, foarte mult, de noul A1 al vecinilor de la Est, Cristian Pustai, și i-a redovedit oportunitatea de a fi transferat. Ekollo, perfect demarcat în minutul 28, la 7 metri, central, de buturile lui Raul Avram, a reluat în plasă centrarea de manual al unei extreme dreapta aflată de mai multe ori pe lista achizițiilor… Petrolului. Cristian Ciobanu s-a cam distrat la acea fază cu Valentin Țicu, altfel omul numărul unu al Petrolul ’52 la centrări din lateral stânga.

În prima parte a jocului, formația lui Constantin a avut o posesie superioară, și-a creat destule ocazii de a marca, cele mai multe fiind ale lui Sory Ibrahim Diarra (foto jos, în galben complet, cu numărul 29). Africanul este un atacant longilin și aparent fragil, dar talentat și activ, însă dovedind și superficialitate la finalizarea unor centrări excelente din benzi, probabil din cauza tinereții sale și, implicit, a lipsei de experiență. Nu-i pun la… socoteală bara orizontală lovită în urma unei lovituri de cap, în primul mitan, deoarece, în al doilea, l-a imitat, la aceeași poartă, dar cu șut, moldoveanul de peste Prut cu numărul 10, Gheorghe Andronic. Una peste alta, ocazii multe au fost și în a doua parte a acestui meci amical, numărul superior fiind din nou de partea Petrolul ’52. Atunci, cu Mihai Nițescu în „prim-plan”! Dominarea accentuată a oaspeților nu s-a materializat nici la reluare, deși intrarea îmbucurătoare pe teren a albanezului Armando Vajushi, după ce absentase în toate testele de până astăzi, a condus la crearea unor faze periculoase și la mingi bune pentru coechipieri. Altruist a fost și vitezistul Simon Măzărache, cel care însă nu se lipește deloc de gol! A surprins evoluția ștearsă a unuia dintre „underi”, Mario Bratu, înlocuitorul lui Mihai Constantinescu în acest joc, câțiva dintre juniorii petroliștilor evoluând foarte recent într-un alt meci amical, la AS Cornu, cu trupa „U 19” a găzarilor și fiind astfel menajați contra FC Buzău, la Râmnicu Sărat. Ca în tot sudul și estul țării, canicula i-a afectat destul pe jucători, îndeosebi în repriza secundă. De reținut că, din lotul deplasat la Râmnicu Sărat, orașul natal al mijlocașului stânga al „lupilor” Alexandru Saim Tudor, nu au fost folosiți acolo numai doi „underi”, portarul Andrei Jercălău și fundașul central Adrian Nicolae. Dar, voi reveni și cu alte date statistice și comentarii de la penultimul meci amical al „galben-albaștrilor” de dinaintea startului oficial al sezonului următor din Liga a II-a, al cărei țintar va fi stabilit luni, 19 iulie, de la ora 16.00, la Casa Fotbalului. De remarcat, la final, dar nu în cele din urmă, și calitatea excelentă a transmisiei live a meciului amical, pe FCP TV. Felicitări!

Foto: capturi FCP TV