Teren de Budescu, dar goluri de Mailat, Roman II, Dragu si Șeroni și demisie a lui Nae Constantin! FC Botoșani a făcut scor; FC Petrolul aproape de a fi înghițită de plutonul din play-out!

Dragos Trestioreanu -

Teren de Budescu, dar goluri de Mailat, Roman II, Dragu si Șeroni și demisie a lui Nae Constantin! FC Botoșani a făcut scor; FC Petrolul aproape de a fi înghițită de plutonul din play-out!

Nae Constantin (foto sus) a visat la puncte pe terenul lui FC Botoșani, așa a declarat ante-factum, cel puțin, dar s-a trezit la final de meci, după un 0-5 ultra sec, anunțând public că vrea să renunțe la banca tehnică! Iar asta după un an și jumătate la FC Petrolul. Că, s-ar putea, conducerea să-i refuze demisia nu ar fi deloc de mirare, antrenorul fiind susținut de galerii, dar nu numai. Însă, opinie proprie, chiar nu ar fi cazul să plece, fiindcă așa cum a fost la bine trebuie să stea și la rău! Mai ales că, poate, numai un tehnician de-al treilea eșalon ar mai dori să preia, în prezent, formația clubului găzarilor, la ce joacă și la ce marasm este pe acolo. Deci, rezumând, Constantin ar trebui să meargă înainte, chiar dacă urmează, până la final de sezon regular, șase meciuri din care ar fi posibil să nu se mai ia niciun punct! Un play-out abordat cu 15 puncte, după înjumătățire, nu va fi deloc floare la ureche, este adevărat, dar cum s-a ajuns cu același antrenor la 30 de puncte trebuie să se continue cu el și când or fi – Doamne, ferește! – 15.

Într-un meci în care olandezul Meijers, cel mai bun apărător din 2023 al unei defensive cvasi-distruse după accidentarea lui Huja, a fost realmente personaj de peliculă horror, ce să mai zici?!? Batavul a greșit din minutul 1, cel al golului cel mai rapid de până acum al actualei ediții a SuperLigii, bifat de Mailat (timișoreanul cu cinci reușite în trei meciuri, în acest an, dintre cele opt ale Botoșanilor) și până în 90+8, cel al penaltiului făcut asupra lui Roman I. Dar nu numai el a fost „implicat” în dezastrul de pe „Municipalul” din Botoșani, ci și, în ordine, de la portar până la ultimul jucător ofensiv, Leitner, Borța, Dumitriu, Moldoveanu, Budescu (a fost totuși teren de el, așa cum spera Nae Constantin!), Grozav și, parțial, Irobiso, cel cu un mitan secund totuși un pic mai bun. Singur sârbul Purtić a fost pe tot terenul, fără a străluci, totuși, nici neavând cum la 0-5 (0-3), cu goluri primite în secunda 54 și minutele 4, 25, 69 și 90+9, de la reamintesc noul star local Mailat (primul și al patrulea), Roman II, Dragu și, respectiv. Șeroni (penalti). Mijlocașul central al Petrolului a arătat însă voință și devotament. Restul coechipierilor? Poate Mathaus, Țicu și Irobiso, în partea a doua a jocului, o repet, dar fără efect și pe tabela de marcaj, măcar pentru golul de onoare, unul nefiind validat pentru ofsaid la atacantul nigerian. Și-așa s-a pierdut, la golaveraj, prima poziție de play-out, ajungându-se pe a opta.

Când stătea mai mult pe bancă, iar omologul de la gazde era atunci numai în picioare, și la 2-0, și la 3-0, și la 4-0, petrolistul trecând de la o grimasă la alta, cu viteza luminii, devenise tot mai clar că Nae Constantin începuse să se gândească deja la demisie. Dar, nu de la 0-3, ci încă de la 0-2, adică din minutul 4! Posibil ca acesta să fi fost motivul pentru care nu a făcut decât o singură înlocuire la reluare, Doua lăsându-l pe Borța în vestiar. Dar, fără să se vadă vreun efect concret pe teren. Apoi, a mai recurs la încă trei schimbări de-abia în minutul 82, atunci când se făcuse de ceva timp de 0-4! Nou-intrații Seto, aproape că nu l-am mai văzut în joc, Bratu și Tucaliuc, cu câte o fază de gol amândoi, ar fi meritat însă a fi trimiși în joc odată cu Doua. Ce mai tura-vura! Și de ce numai patru schimbări, ci nu cinci, și portarul Moroz meritând debutat în primul eșalon la acel scor Chiar, de ce nu? Încă mai amintesc câte unii despre momentul înregistrării lui Tamaș de către Nae Constantin, dar nu acolo a început căderea de-acum a Petrolului, omul decizând atunci exact ceea ce trebuia făcut. Reculul a început odată cu forțarea plecării fostului președinte executiv Costel Lazăr, cel care bifase o promovare și lăsase echipa pe locul 8, devenit 7, din motivele bine cunoscute. Despre Lazăr se specula că ar fi fost obstacolul în primirea de bani de către Petrolul!!! OK, dar unde sunt banii?!? S-au volatilizat subit?!? Mă mir că nu se știa (și) la FC Petrolul că tot ceea ce merge cât de cât bine din punct de vedere sportiv nu trebuie schimbat. Numai așa, de dragul schimbării. Na, schimbare! Uitați, vrea și Nae să fie… schimbat, dacă tot s-a pus pe schimbare! „Scuze. Nimic altceva de spus… FC Botosani – FC Petrolul 5-0” – s-a postat, după meci, pe pagina oficială de Facebook a învinșilor la scor. Ce să mai, toboganul SuperLigii poate a fi al naibii de alunecos!

Foto: www.digisport.ro

Publicitate