Eşti absolvent şi vrei ajutor de şomaj? Iată ce trebuie să faci

Redactia -

Eşti absolvent şi vrei ajutor de şomaj? Iată ce trebuie să faci

Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă in termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca.          

Absolvenţii pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, dupa perioada sus mentionata, daca nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se întelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Indemnizaţia de şomaj acordată acestei categorii de persoane se plăteşte pentru o perioadă de 6 luni şi este în valoare de 250 lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

 

Foarte important!

Absolventii care au promovat examenul de bacalaureat, se pot inregistra in baza de date ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca pana in data de 28 septembrie 2012 (inclusiv).

Absolventii care NU au promovat examenul de bacalaureat, se pot inregistra in baza de date ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca pana in data de 29 august 2012 (inclusiv).

Pentru informaţii suplimentare absolventii se pot adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, astfel :

–          Pentru Ploiesti si zonele limitrofe

AGENTIA LOCALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA PLOIESTI

ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 1 , Ploiesti

Telefon/Fax : 0244/571390

–          Pentru Valenii de Munte si zonele limitrofe

PUNCT DE LUCRU VALENII DE MUNTE

           ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 77 , Valenii de Munte

           Telefon/Fax : 0244/280339

–          Pentru Campina si zonele limitrofe

AGENTIA LOCALA CAMPINA:

ADRESA : Str. Maramures nr. 19 , Campina

Telefon/Fax : 0244/376001

         Documentele necesare inregistrarii in baza de date ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca:

–          Copie si original C.I./B.I.;

–          Copie si original act studii sau adeverinta absolvire;

–          Adeverinta medicala;

–          Cerere inregistrare (anexa 8 de la sediul agentiei).

In anul 2011 a beneficiat de indemnizatie de somaj un numar de 2081 absolventi