EuroChallenge Cup, o pălărie mult prea mare pentru campioana baschetului masculin autohton

Redactia -

Aşa cum era de aşteptat, CSU Asesoft Ploieşti a pierdut şi a cincea întâlnire din cadrul grupei B a competiţiei continentale EuroChallenge Cup, care s-a încheiat cu destul de puţin timp în urmă, în sala MTL, din Samara. Gazdele de la Krasnye Krylia, lidera seriei, au dispus de campioana baschetului masculin românesc cu scorul de 97-72 (24-10; 24-20; 26-15; 23-27). Din fericire, dacă se poate spune aşa, formaţia din Rusia, înţesată cu vedete de peste ocean, a slăbit strocul în ultimul act, ajudecat de către oaspeţi, şi nu s-a mai distanţat foarte mult pe tabelă, ploieştenii săcpând astfel de ruşinea doborârii recordului negativ precedent din competiţiile europene – înfrângere la 36 de puncte, la Istanbul, în faţa trupei Fenerbahce, cu prilejul primei participări în astfel de întreceri. Ruşii s-au oprit la trei puncte distanţă de sută, deşi cei circa 900 de suporteri din sală, foarte liniştiţi pe parcursul jocului, au visat că favoriţii lor vor atinge această bornă. Dar, ultima aruncare de la distanţă a „alb-roşiilor” nu a avut sorţi de izbândă, aşa că ultimele două coşuri ale disputei le-a bifat tânărul pivot Vlad Negoiţescu, aflat în progres evident. Ploieşteanul get-beget s-a aflat la primele sale reuşite în EuroChallenge Cup, el fiind aruncat în luptă în cele 2 minute de final, când a marcat dezinvolt!

Fără Darius Hargrove, la care s-a renunţat definitiv, reamintim, chiar înaintea deplasării la Samara, CSU Asesoft nu a putut pune deloc probleme Krasnyei, aşa cum o făcuse înMandic_si_Simmons ultimul sfert al partidei-tur, din sala de sport de la Brazi, când puţin a lipsit să câştige, incredibil, meciul cu oponenta sa cu mult mai valoroasă. Pierzând şi matematic ultima şansă de a mai spera la calificare, după eşecul de acasă din runda precedentă, în faţa echipei Joensuun Kataja, baschetbaliştii lui Vladimir Arnautovic rămân doar cu rolul de arbitru al accederii în faza umrătoare a competiţiei pentru… finlandezi şi ciprioţii de la Keravnos Strovolou Nicosia. Despărţite de doar un punct în ierarhia la zi, Joensuun Kataja (8) va combate, în ultima etapă, la Samara, cu adversara din seara aceasta a Asesoftului, iar Keravnos Strovolou (7) îi va oferi replica lui Cătălin Burlacu (foto, marcându-l pe Evgeny Kolesnikov; www.fibaeurope.com) şi coechipierilor acestuia, marţi, 11 decembrie 2012, ora 20.00, la Brazi, într-un meci care va fi preluat în direct de www.voyo.ro. Dacă ploieştenii vor reuşi atunci o victorie de consolare, nordicii o vor însoţi pe Krasnye Krylia mai departe în EuroChallenge Cup. Marţi, 4 decembrie, la Jonensuu, echipa locală a dispus de contracandidata sa la accederea în turul următor cu 71-66 (22-18; 17-20; 15-15; 17-13).

KRASNYE KRYLIA: Omar Thomas (15 puncte), Andre Smith (16; 1×3), Chester Simmons (10; 2×3), Iuri Vasiliev (11), Aaron Miles (3)/Evgeny Kolesnikov (11; 1×3), Jeremiah Massey (11; 1×3), Viktor Zariajko (6; 2×3), Nikita Balashov (10), Dmitri Kulaghin (4), Rolandas Alijevas, Aleksei Fedorciuk. Antrenor: Sergey Bazarevich.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (6), Szijarto Levente (3; 1×3), Ivars Timermanis (7; 1×3), Cătălin Burlacu (5; 1×3), Vladimir Tica (14; 1×3)/Adrian Tudor (5; 1×3), Robert Nyakundi (16; 3×3), Virgil Stănescu (12), Vukaşin Mandic (foto, la minge, atacat de Simmons; www.fibaeurope.com), Vlad Negoiţescu (4). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Marko Vuckovic (Slovenia), Petar Denkovski (Macedonia) şi Marin Mehandjiev (Bulgaria).

De subliniat că singurul capitol la care oaspeţii sălii MTL din Samara le-au fost superiori gazdelor l-a reprezentat procentajul de la aruncările de la distanţă, 34,8% – 26,9%, în rest ruşii dominându-şi oaspeţii, după un vertiabil galop de sănătate. Interesant a fost că, în pauza mare, mini-recitalul unei tinere trupe locale de rock a înviorat atmosfera destul de placidă din sală, tot aşa cum, la time-out-uri, un grup de frumoase domnişoare a încântat prin dansuri şi costumaţie. Un exemplu de urmat şi pentru CSU Asesoft!