Eveniment dedicat lacului Telega, la Ploieşti

Redactia -

Eveniment dedicat lacului Telega, la Ploieşti

Sub egida Consiliului Judeţean Prahova şi Uniunii Arhitecţilor din România – Filiala Muntenia, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare „Lacul balnear Telega, o viziune arhitecturală şi istorică”, care va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, ora 17.00 în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti, str. Erou Călin Cătălin, nr. 1.

Expoziţia prezintă rezultatele grupei internaţionale de anul 4 de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti a proiectului privind posibila renaştere a unui loc uitat: Băile Centrale de sare de la Telega, celebre încă din perioada interbelică datorită calităţilor curative ale apelor şi a dezvoltării turismului balnear în zonă.

Experimentul didactic a constituit o provocare pentru studenţi prin încercarea de a oferi şase soluţii sustenabile şi ecologice diferite pentru amenajarea unui complex balnear, o posibilă sursă de pornire pentru un viitor concept pentru ca acest loc să redevină un obiectiv pe lista atracţiilor turistice din judeţul Prahova.